Alle uitslagen, foto's en het online magazine staan online

7-4-2019

Traditiegetrouw was ook dit jaar de Coolsingel weer het decor voor duizenden lopers die deelnamen aan de NN Marathon Rotterdam 2019. Jong en oud, die startten op de 1 km, 2,5 km, 4,2 km, 10,55 km en 42,195 km, beleefden op zaterdag 6 en zondag 7 april het marathon weekend in Rotterdam. Alle uitslagen, de foto's en het online magazine staan online.

Lees meer
Alle uitslagen en de eerste foto's staan online

Parcours- en Nederlands record bij 39e NN Marathon Rotterdam

7-4-2019

De 30-jarige Keniaan Marius Kipserem heeft in een parcoursrecord de NN Marathon Rotterdam gewonnen. Zijn tijd van 2.04.11 was 16 seconden sneller dan zijn landgenoot Duncan Kibet tien jaar geleden, in 2009. Kipserem had ruim een minuut voorsprong op nummer twee Kaan Kigen Özbilen uit Turkije (2.05.27) en nummer drie, zijn vriend en trainingsgenoot Emanuel Saina (2.05.42). De nummer vier, Abdi Nageeye, liep voor eigen publiek en verbeterde met zijn tijd van 2.06.17 ruimschoots zijn eigen Nederlands record.

Voor Kipserem, die in 2016 ook won in Rotterdam, betekende de 2.04.11 geen persoonlijk record. Hij was vorig jaar in Abu Dhabi zeven seconden sneller (2.04.04). Die tijd is echter nog niet officieel erkend, omdat boze marktkoopmannen de afzetting hadden verplaatst en het parcours daardoor 200 meter te kort zou zijn geweest.

Bij de vrouwen won Ashete Bekere uit Ethiopië in 2.15.22. De Keniaanse Stella Barsasio bleef lang in haar gezelschap, maar moest in de slotfase afhaken en werd tweede op 34 seconden. Het was de 39ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Er deden 17.000 lopers mee en dat was het maximaal toegestane aantal.

Lees meer
Parcours- en Nederlands record

Marathon afstand uitverkocht

1-4-2019

De marathonafstand is met 17.000 deelnemers uitverkocht. De inschrijving voor de AD City Run Rotterdam op zaterdag 6 april is nog open. Wil jij ook finishen op de Coolsingel? Schrijf je dan snel nog in.

Lees meer
Marathon afstand uitverkocht

Deelnemers ontvangen Smart Medal

25-3-2019

Deelnemers aan de hele marathon ontvangen dit jaar na de finish een Smart Medal. Dat is een slimme medaille, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen. Enkel deelnemers aan de hele marathon ontvangen een Smart Medal.

De Smart Medal is een echte medaille, voorzien van een chip. Deelnemers aan de Marathon Rotterdam scannen de chip op de medaille met de gratis Smart Medal-app op hun smartphone. De loper ziet vervolgens aan de hand van foto’s en individuele statistieken zijn NN Running Story: een terugblik op de NN Marathon Rotterdam en de geleverde prestatie.

Lees meer
Deelnemers ontvangen Smart Medal

Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

21-3-2019

De Keniaanse topatleet Marius Kipserem, winnaar van de Abu Dhabi Marathon 2018, is één van de grote kanshebbers op de overwinning tijdens de 39e NN Marathon Rotterdam op zondag 7 april. Kipserem is geen onbekende in Rotterdam. In 2018 liep hij ook al de marathon in de Maasstad en in 2016 schreef hij de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam zelfs op zijn naam.

Kipserem gaat de strijd aan met een tal van toplopers die in 2018 ook al een marathonzege op hun palmares hebben staan, onder wie de Ethiopiër Woldaregay Gezahegn Kelkile (winnaar Frankfurt Marathon), Emanuel Saina (winnaar Buenos Aires Marathon) en de winnaar van de Sydney Marathon, Elijah Kemboi. In totaal staan er zes atleten aan de start van de mooiste marathon van Nederland met een persoonlijk record van 2:05.56 of sneller.

Lees meer
Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

Hardloopsupporter is live!

19-3-2019

De Hardloopsupporter keert terug! Ook dit jaar kun je tijdens de NN Marathon Rotterdam jouw marathonheld verrassen met een persoonlijke aanmoedigingsvideo. Zodra jouw held bij het 34 kilometerpunt is, wordt jouw aanmoediging afgespeeld op één van de vier grote schermen naast het parcours

Klik hier om een video in te sturen.

Lees meer
Hardloopsupporter is live!

8 beste aanmoedigingsplekken

14-3-2019

Wil je ergens langs het parcours staan of zitten om jouw loper aan te moedigen? Wij hebben de 8 beste plekken voor je op een rijtje gezet.

1) Erasmusbrug
Metro: Wilhelminaplein

Icoon van de stad én van de NN Marathon Rotterdam. Iets voor tienen verzamelen de lopers zich vol hooggespannen verwachtingen aan de voet van de Erasmusbrug. Het aftellen. Het kanonschot. Rotterdam zwaait zijn helden uit. Na 25 km keren de marathonlopers hier weer terug, dus heb je meerdere kansen om jouw loper aan te moedigen.

Lees meer
8 beste aanmoedigingsplekken

Bekijk de parcoursen van 2019

17-2-2019

Met trots presenteren we de parcourskaarten van de NN Marathon Rotterdam 2019. Het 42,195 km lange parcours start wederom aan de voet van de iconische Erasmusbrug en voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam wacht een prachtige loop door het hart van Rotterdam met het magische Kralingen als één van de hoogtepunten. De stadse parcoursen van de AD City Run Rotterdam en NN Kids Runs kennen dit jaar een nieuwe startlocatie op de Coolsingel, ter hoogte van het WTC. De finish van alle onderdelen is op de beroemde Coolsingel voor het Stadhuis.Ervaar de sfeer van het marathonweekend en geniet van het geweldige publiek langs alle parcoursen.

Lees meer
Bekijk de parcoursen van 2019


Marathonafstand uitverkocht

De marathonafstand van de NN Marathon Rotterdam is uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst om op te hoogte gehouden te worden. Inschrijven voor de andere onderdelen is nog mogelijk.

Lees meer