Nieuws

Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij 38ste NN Marathon Rotterdam

De 31-jarige Khalid Choukoud zal komend voorjaar aan de start staan van de 38ste NN Marathon Rotterdam. Choukoud liep zijn pr van 2.10.52 in 2014 tijdens zijn debuut in Rotterdam en wil op zondag 8 april zo dicht mogelijk bij de twee uur en tien minuten finishen. Choukoud ziet hiermee kans om op dit internationale podium de tweede snelste tijd neer te zetten die een Nederlander ooit heeft gelopen in Rotterdam.

Lees meer
Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij  38ste NN Marathon Rotterdam

Vooruitblik magazine

Boordevol handige tips voor de perfecte voorbereiding

In ons online magazine lees je alles over de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Mario Kadiks blikt vooruit op de nieuwe startlocatie van de Marathon afstand en daarnaast vind je er handige tips voor de perfecte voorbereiding. Het magazine is gratis te bekijken.

Bekijk

Nieuwe rol iconische Erasmusbrug bij 38e NN Marathon Rotterdam

Finish blijft op de Coolsingel

De 38ste NN Marathon Rotterdam krijgt een nieuwe inspirerende startlocatie. De vele duizenden deelnemers beginnen zondag 8 april 2018 om 10.00 uur aan de mooiste, snelste en grootste marathon van het land vanaf de voet van de iconische Erasmusbrug. Het startkanon en de hoogwerker met Lee Towers, die traditioneel You’ll never walk alone zingt, verhuizen mee.

De Coolsingel blijft ook komend jaar het bruisende middelpunt van het marathonweekend. Op zondag finishen hier de deelnemers van zowel de NN Marathon Rotterdam als de ¼ Marathon Rotterdam. Op zaterdag komen er duizenden kinderen in actie tijdens de NN Kids Runs (1 km en 2,5 km), gevolgd door de AD City Run Rotterdam over 4,2 km.

Lees meer
Nieuwe rol iconische Erasmusbrug bij 38e NN Marathon Rotterdam

Michel Butter zesde in marathon New York

Michel Butter heeft zijn 32ste verjaardag een extra feestelijk tintje gegeven door als zesde te eindigen in de marathon van New York (2.12.39). De Keniaan Geoffrey Kamworor triomfeerde in 2.10.53. De vrouwenrace kreeg na 40 jaar weer een Amerikaanse winnares: Shalane Flanagan (2.26.53).

Lees meer

Eliud Kipchoge wint marathon Berlijn

De Keniaan Eliud Kipchoge, in 2014 winnaar van de NN Marathon Rotterdam, heeft voor de tweede keer de race in Berlijn op zijn naam gebracht. De olympisch kampioen finishte in 2.03.02. Bij de vrouwen won landgenote Gladys Cherono (2.20.23) en voldeed de Brabantse Kim Dillen in 2.33.24 aan de EK-limiet.

Foto: Berlin Marathon

Lees meer
Eliud Kipchoge wint marathon Berlijn

Abdi Nageeye grijpt titel in recordtijd

Abdi Nageeye, eerder dit jaar tijdens de NN Marathon Rotterdam de eerste Nederlandse atleet ooit die op de Coolsingel onder de 2.10.00 dook, heeft in Amsterdam het NK gewonnen in een nationale recordtijd: 2.08.16. De Keniaan Lawrence Cherono , in april tweede in Rotterdam, zegevierde in een parcoursrecord van 2.05.09.

Lees meer

Titelverdediger Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Foto: Marathon Eindhoven

Lees meer
Titelverdediger Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven

Amerikaanse winnaar marathon Chicago

De marathon van Chicago heeft er 15 jaar op moeten wachten, maar Galen Rupp bezorgde het evenement eindelijk weer een Amerikaanse winnaar. Rupp finishte in 2.09.20. Bij de vrouwen won de Ethiopische Tirunesh Dibaba haar tweede marathon in 2.18.31.

Foto: Chicago Marathon

Lees meer

In september opening inschrijving

De 38e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 april. De inschrijving gaat eind september open. De datum van opening inschrijving volgt snel. Bekijk de sfeervideo van vorig jaar en lees meer informatie over het evenement.

In september opening inschrijving

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.