Download de officiële eventapp

30-3-2023
Volg jouw marathonhelden op 16 april!

De NN Marathon Rotterdam app is weer live. In de officiële event app is alle belangrijke evenementinformatie te vinden en worden updates gedurende het marathonweekend gedeeld. Ook kunnen deelnemers gevolgd worden tijdens de NN Marathon Rotterdam en de 1/4 Marathon Rotterdam.

Lees meer
De NN Marathon Rotterdam app 2023

Bashir Abdi en Abdi Nageeye krijgen sterke concurrentie in 42ste NN Marathon Rotterdam

23-3-2023
Ambitieus deelnemersveld bij mannen, vrouwen én NK

Bashir Abdi en Abdi Nageeye kunnen bij hun terugkeer naar de NN Marathon Rotterdam rekenen op geduchte tegenstand. De winnaars van de laatste twee edities van #demooiste krijgen op zondag 16 april onder meer te maken met drie andere toppers die net als zij de klassieke afstand al eens hebben afgelegd binnen 2 uur en 5 minuten: de Ethiopiërs Dawit Wolde, Abebe Negewo Degefa en Asmare Bazezew.

De 42ste NN Marathon Rotterdam belooft mede door de komst van het hoog ingeschatte Ethiopische trio opnieuw en welhaast traditioneel een snelle en spectaculaire race te worden. In de afgelopen jaren is op de Coolsingel de ene na de andere onovertroffen prestatie geleverd.

Lees meer
Bashir Abdi en Abdi Nageeye krijgen sterke concurrentie in 42ste NN Marathon Rotterdam

Twee Europees kampioenen starten in de 42ste NN Marathon Rotterdam

31-1-2023
Ook interessant deelnemersveld bij de NK

De 42ste NN Marathon Rotterdam brengt op zondag 16 april een gevarieerd scala aan toppers aan de start. Onder wie de houder van het Europees en parcoursrecord, een regerend én een voormalig Europees kampioen(e), en de snelste Nederlandse atleet ooit. Twee van hen triomfeerden met hun beste prestatie al eerder op de Coolsingel. Bovendien strijden tal van atleten om de nationale titel, want de NK zijn terug bij #demooiste.

Lees meer
Twee Europees kampioenen starten in de 42ste NN Marathon Rotterdam

Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2023 uitverkocht

13-1-2023
De marathonafstand was nog nooit zo snel uitverkocht

Op zondag 16 april 2023 kunnen er 17.000 lopers van start op de marathonafstand. Vandaag hebben we dit aantal inschrijvingen bereikt, dat betekent dat alle beschikbare startbewijzen voor dit onderdeel zijn uitverkocht. Hiermee is een nieuw record gevestigd, want nog nooit eerder was de marathonafstand zo snel uitverkocht.

Het is op dit moment niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de marathonafstand van de 42e editie. Mogelijk komen er nog een beperkt aantal startbewijzen later beschikbaar vanwege annuleringen. Meld je hiervoor aan op de wachtlijst. Daarnaast is het mogelijk om een startbewijs over te nemen via ons vraag- en aanbodplatform.

Lees meer
Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2023 uitverkocht

Droomduo ‘Abdi & Abdi’ keert terug naar de NN Marathon Rotterdam

29-12-2022
Spraakmakende winnaars van 2021 en 2022 opnieuw aan de start

Het superduo ‘Abdi & Abdi’ is herenigd voor de 42ste NN Marathon Rotterdam. De komst van de Belg Bashir Abdi, in 2021 winnaar met een Europees record, was al bekend. Nu kondigt de organisatie ook de komst aan van boezemvriend Abdi Nageeye, dit jaar op de Coolsingel de snelste in een Nederlands record. Op zondag 16 april 2023 gaan de twee publiekslievelingen voor de derde keer onbevangen de strijd met elkaar aan.

Lees meer
aankondiging Abdi Nageeye

Publiekslieveling Bashir Abdi in 42ste NN Marathon Rotterdam opnieuw op recordjacht

6-12-2022

Bashir Abdi keert met grootse plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Belgische toploper heeft de ambitie om op zondag 16 april 2023 het Europese record, dat hij vorig jaar op de Coolsingel met 2.03.36 op zijn naam zette, verder aan te scherpen. Abdi is ervan overtuigd dat zijn favoriete marathon hem vanwege ‘het snelle parcours, het uitbundige publiek en de voortreffelijke organisatie’ de beste mogelijkheden biedt.

Lees meer
Bashir Abdi 42 editie

NK terug bij NN Marathon Rotterdam

8-11-2022
Inschrijving geopend voor 42ste editie op zondag 16 april 2023

De NK zijn terug bij #DeMooiste. De NN Marathon Rotterdam mag op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in zijn bestaan de Nederlandse kampioenschappen organiseren. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan de letterlijk en figuurlijk grootste marathon van het land.

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor alle onderdelen.

Lees meer
opening 2023

Bekijk nu de officiele aftermovie van de 41ste editie

14-4-2022

Met trots presenteren wij de officiële aftermovie van de 41ste NN Marathon Rotterdam. Ga er even goed voor zitten en geniet nog een keer na van #demooiste.

Lees meer
Bekijk nu de officiele aftermovie van de 41ste editie