NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober 2020

20-3-2020

De NN Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat is ook van kracht voor de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag).

Lees meer
NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober 2020

NN Marathon Rotterdam uitgesteld

12-3-2020

De organisatie heeft zojuist - donderdag 12 maart 12.00 uur - besloten om de NN Marathon Rotterdam die gepland staat op 4 en 5 april te verplaatsen naar een datum later in dit jaar.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 om het evenement plaats te laten vinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop.

De organisatie zal zeer binnenkort in gesprek treden met de diverse stakeholders om te inventariseren welke data mogelijk zijn.

Lees meer
NN Marathon Rotterdam uitgesteld

Ongekend sterk nationaal deelnemersveld bij 40ste NN Marathon Rotterdam

2-3-2020
Ook Nederlands recordhouder Abdi Nageeye kiest voor olympische aanloop in Rotterdam

Abdi Nageeye is een jaar na zijn triomfantelijke finish op de Coolsingel opnieuw te bewonderen in #demooiste. Bij de 40ste NN Marathon Rotterdam op zondag 5 april voert de nationaal recordhouder het buitengewoon sterke Nederlandse deelnemersveld aan, met vijf kandidaten die hun ogen hebben gericht op de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio.

Nageeye (31) voldeed zelf al op overtuigende wijze aan de eis van 2.11.30. In Rotterdam verpulverde de geboren Somaliër zijn Nederlandse record op spectaculaire wijze met bijna twee minuten: van 2.08.16 naar 2.06.17! Dat leverde hem in 2019 de vierde plaats op.

Lees meer
Ongekend sterk nationaal deelnemersveld bij 40ste NN Marathon Rotterdam

Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

20-2-2020
Nederlandse toppers bij 40ste NN Marathon Rotterdam op limietjacht

Michel Butter en Khalid Choukoud willen zich op zondag 5 april tijdens de 40ste NN Marathon Rotterdam kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse toppers moeten op de Coolsingel voldoen aan de limiet van 2.11.30.

Lees meer
Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast

8-2-2020
Zaterdag 8 februari – 10:00 uur

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam (locatie Dordrecht) voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast.

De organisatie acht het niet verantwoord om de lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden.

Uiteraard betreuren wij dit, maar de veiligheid van de lopers en vrijwilligers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Om die reden verzoeken wij u niet naar de atletiekverenigingen: AV Sprint (Breda) en Fortius (Dordrecht) te komen.

Lees meer
Trainingslopen Breda en Rotterdam afgelast

Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht

8-1-2020
Alleen nog kans op startbewijs via wachtlijst

Op zondag 5 april 2020 staan er 17.000 lopers aan de start van de NN Marathon Rotterdam. Alle beschikbare startbewijzen voor de 40e editie zijn hiermee uitverkocht. Mogelijk komen er nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Door je aan te melden voor de vandaag geopende wachtlijst kun je kans maken op het bemachtigen van een startbewijs. Op 19 februari kunnen we jou laten weten of je definitief een startnummer hebt kunnen bemachtigen. Mocht dit helaas niet het geval zijn, dan storten wij het betaalde inschrijfgeld terug binnen tien werkdagen.  

Lees meer
Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht

Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

12-12-2019

Een marathon lopen is niet voor iedereen weggelegd. Met de introductie van Your Marathon Challenge wordt dat doel voor velen iets toegankelijker. In het jubileumjaar van de 40e NN Marathon Rotterdam zal als pilot een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het voorprogramma; Your Marathon Challenge.
 
Your Marathon Challenge is een project waarbij de Rotterdammers worden uitgedaagd om samen met wijkgenoten in maanden voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam 41 kilometer al wandelend te volbrengen. De laatste 1,195 km wordt afgelegd op zaterdag 4 april op een deel van het officiële marathonparcours met een traditionele finish op de Coolsingel.

Lees meer
Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend

26-9-2019

Vandaag is de inschrijving geopend van de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam, een jubileumeditie voor de mooiste marathon van Nederland. Op zaterdag 4 april 2020 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam (4,2 km). Op zondag 5 april zal het startschot worden gelost voor de tienduizenden deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en de TBI Business Runs.

Lees meer
Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend


Marathonafstand uitverkocht

De marathonafstand van de NN Marathon Rotterdam is uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst om op te hoogte gehouden te worden. Inschrijven voor de andere onderdelen is nog mogelijk.

Lees meer