Deelnemers ontvangen Smart Medal

25-3-2019

Deelnemers aan de hele marathon ontvangen dit jaar na de finish een Smart Medal. Dat is een slimme medaille, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen. Enkel deelnemers aan de hele marathon ontvangen een Smart Medal.

De Smart Medal is een echte medaille, voorzien van een chip. Deelnemers aan de Marathon Rotterdam scannen de chip op de medaille met de gratis Smart Medal-app op hun smartphone. De loper ziet vervolgens aan de hand van foto’s en individuele statistieken zijn NN Running Story: een terugblik op de NN Marathon Rotterdam en de geleverde prestatie.

Lees meer
Deelnemers ontvangen Smart Medal

Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

21-3-2019

De Keniaanse topatleet Marius Kipserem, winnaar van de Abu Dhabi Marathon 2018, is één van de grote kanshebbers op de overwinning tijdens de 39e NN Marathon Rotterdam op zondag 7 april. Kipserem is geen onbekende in Rotterdam. In 2018 liep hij ook al de marathon in de Maasstad en in 2016 schreef hij de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam zelfs op zijn naam.

Kipserem gaat de strijd aan met een tal van toplopers die in 2018 ook al een marathonzege op hun palmares hebben staan, onder wie de Ethiopiër Woldaregay Gezahegn Kelkile (winnaar Frankfurt Marathon), Emanuel Saina (winnaar Buenos Aires Marathon) en de winnaar van de Sydney Marathon, Elijah Kemboi. In totaal staan er zes atleten aan de start van de mooiste marathon van Nederland met een persoonlijk record van 2:05.56 of sneller.

Lees meer
Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

Hardloopsupporter is live!

19-3-2019

De Hardloopsupporter keert terug! Ook dit jaar kun je tijdens de NN Marathon Rotterdam jouw marathonheld verrassen met een persoonlijke aanmoedigingsvideo. Zodra jouw held bij het 34 kilometerpunt is, wordt jouw aanmoediging afgespeeld op één van de vier grote schermen naast het parcours

Klik hier om een video in te sturen.

Lees meer
Hardloopsupporter is live!

8 beste aanmoedigingsplekken

14-3-2019

Wil je ergens langs het parcours staan of zitten om jouw loper aan te moedigen? Wij hebben de 8 beste plekken voor je op een rijtje gezet.

1) Erasmusbrug
Metro: Wilhelminaplein

Icoon van de stad én van de NN Marathon Rotterdam. Iets voor tienen verzamelen de lopers zich vol hooggespannen verwachtingen aan de voet van de Erasmusbrug. Het aftellen. Het kanonschot. Rotterdam zwaait zijn helden uit. Na 25 km keren de marathonlopers hier weer terug, dus heb je meerdere kansen om jouw loper aan te moedigen.

Lees meer
8 beste aanmoedigingsplekken

Bekijk de parcoursen van 2019

17-2-2019

Met trots presenteren we de parcourskaarten van de NN Marathon Rotterdam 2019. Het 42,195 km lange parcours start wederom aan de voet van de iconische Erasmusbrug en voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam wacht een prachtige loop door het hart van Rotterdam met het magische Kralingen als één van de hoogtepunten. De stadse parcoursen van de AD City Run Rotterdam en NN Kids Runs kennen dit jaar een nieuwe startlocatie op de Coolsingel, ter hoogte van het WTC. De finish van alle onderdelen is op de beroemde Coolsingel voor het Stadhuis.Ervaar de sfeer van het marathonweekend en geniet van het geweldige publiek langs alle parcoursen.

Lees meer
Bekijk de parcoursen van 2019

Nederlands recordhouder Abdi Nageeye aan de start van 39e NN Marathon Rotterdam

15-1-2019

De Nederlandse marathonloper Abdi Nageeye zal op zondag 7 april voor de 3e keer aan de start staan van de mooiste marathon van Nederland. De 29-jarige topatleet is geen onbekende in Rotterdam. In 2015 liep hij zijn debuut in de Maasstad en finishte als 9e overall in een tijd van 2.12.33. Met deze prachtige prestatie werd hij gekroond tot Nederlands Kampioen. In 2017 dook hij, als eerste Nederlandse atleet ooit, op de Coolsingel onder de ‘magische’ grens van 2.10.00 (2.09.36).  Een half jaar later eiste de geboren Somaliër op een ‘zomerse’ dag in Amsterdam de nationale titel op in een Nederlands record van 2.08.16.

De talentvolle Nageeye komt terug naar Rotterdam, mede om revanche te nemen op het EK Atletiek in Berlijn waar hij in de slotfase de strijd moest staken wegens krampen. Eerder dat jaar liep hij de Boston Marathon waar hij in zeer barre weersomstandigheden als 7e over de finish kwam. Volgens de atleet zelf zijn zwaarste marathon ooit.

Lees meer
Nederlands recordhouder Abdi Nageeye aan de start van 39e NN Marathon Rotterdam

Khalid Choukoud opent nieuwe aanval op zijn persoonlijk record bij de NN Marathon Rotterdam in 2019

10-12-2018

Khalid Choukoud zal zondag 7 april 2019 voor de zesde keer aan de start staan van de NN Marathon Rotterdam. De 32-jarige atleet van het Haagse AV Sparta liep zijn pr van 2.10.52 in 2014 tijdens zijn debuut in Rotterdam en wil op zondag 7 april zo dicht mogelijk bij de twee uur en tien minuten finishen. Choukoud ziet hiermee kans om op dit internationale podium de tweede snelste tijd neer te zetten die een Nederlander ooit heeft gelopen in Rotterdam. 

De twee voorgaande edities zat het de Nederlandse topatleet echter niet mee. In 2017 moest hij de strijd staken door blaren en in 2018 haalde hij de finish niet door een ongelukkige val bij de start. In de komende editie wil Choukoud er alles aan doen om zijn beste prestatie van 2.10.52 aan te scherpen. Choukoud krijgt van de organisatie alle mogelijke ondersteuning om zichzelf te overtreffen. Zo wordt voor hem een sterke groep tempomakers geformeerd.

Lees meer
Khalid Choukoud opent nieuwe aanval op zijn persoonlijk record bij de NN Marathon Rotterdam in 2019

TBI voor vijf jaar verbonden als sponsor van de Business Runs van de NN Marathon Rotterdam

5-12-2018

TBI en de NN Marathon Rotterdam zijn een overeenkomst aangegaan, waarbij TBI zich voor vijf jaar verbindt aan de mooiste marathon van Nederland. Bart van Breukelen, Raad van Bestuur TBI, en Mario Kadiks, directeur van de NN Marathon Rotterdam, ondertekenden daarvoor het contract. Het betekent dat de Business Runs op zondag 7 april 2019 de benaming TBI Business Runs gaan krijgen.

Bart van Breukelen: “Met veel trots verbinden wij onze naam vijf jaar aan de Business Runs van de marathon in Rotterdam. Wij willen met dit partnerschap met name onder de medewerkers van de TBI bedrijven nog meer verbinding creëren en het belang benadrukken van gezonde en fitte werknemers.”

Lees meer
TBI voor vijf jaar verbonden als sponsor van de Business Runs van de NN Marathon Rotterdam


Burgemeester geeft groen licht voor organisatie 40ste NN Marathon Rotterdam

,,Fantastisch nieuws voor de vele duizenden lopers en alle andere betrokkenen bij de NN Marathon Rotterdam.’’ Dat is de eerste reactie van Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo, op de mededeling van burgemeester Aboutaleb dat de 40ste editie van #demooiste op zondag 24 oktober ‘vrijwel zeker’ kan doorgaan.

Lees meer