Bekijk de parcoursen van 2019

17-2-2019

Met trots presenteren we de parcourskaarten van de NN Marathon Rotterdam 2019. Het 42,195 km lange parcours start wederom aan de voet van de iconische Erasmusbrug en voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam wacht een prachtige loop door het hart van Rotterdam met het magische Kralingen als één van de hoogtepunten. De stadse parcoursen van de AD City Run Rotterdam en NN Kids Runs kennen dit jaar een nieuwe startlocatie op de Coolsingel, ter hoogte van het WTC. De finish van alle onderdelen is op de beroemde Coolsingel voor het Stadhuis.Ervaar de sfeer van het marathonweekend en geniet van het geweldige publiek langs alle parcoursen.

Lees meer
Bekijk de parcoursen van 2019

Nederlands recordhouder Abdi Nageeye aan de start van 39e NN Marathon Rotterdam

15-1-2019

De Nederlandse marathonloper Abdi Nageeye zal op zondag 7 april voor de 3e keer aan de start staan van de mooiste marathon van Nederland. De 29-jarige topatleet is geen onbekende in Rotterdam. In 2015 liep hij zijn debuut in de Maasstad en finishte als 9e overall in een tijd van 2.12.33. Met deze prachtige prestatie werd hij gekroond tot Nederlands Kampioen. In 2017 dook hij, als eerste Nederlandse atleet ooit, op de Coolsingel onder de ‘magische’ grens van 2.10.00 (2.09.36).  Een half jaar later eiste de geboren Somaliër op een ‘zomerse’ dag in Amsterdam de nationale titel op in een Nederlands record van 2.08.16.

De talentvolle Nageeye komt terug naar Rotterdam, mede om revanche te nemen op het EK Atletiek in Berlijn waar hij in de slotfase de strijd moest staken wegens krampen. Eerder dat jaar liep hij de Boston Marathon waar hij in zeer barre weersomstandigheden als 7e over de finish kwam. Volgens de atleet zelf zijn zwaarste marathon ooit.

Lees meer
Nederlands recordhouder Abdi Nageeye aan de start van 39e NN Marathon Rotterdam

Khalid Choukoud opent nieuwe aanval op zijn persoonlijk record bij de NN Marathon Rotterdam in 2019

10-12-2018

Khalid Choukoud zal zondag 7 april 2019 voor de zesde keer aan de start staan van de NN Marathon Rotterdam. De 32-jarige atleet van het Haagse AV Sparta liep zijn pr van 2.10.52 in 2014 tijdens zijn debuut in Rotterdam en wil op zondag 7 april zo dicht mogelijk bij de twee uur en tien minuten finishen. Choukoud ziet hiermee kans om op dit internationale podium de tweede snelste tijd neer te zetten die een Nederlander ooit heeft gelopen in Rotterdam. 

De twee voorgaande edities zat het de Nederlandse topatleet echter niet mee. In 2017 moest hij de strijd staken door blaren en in 2018 haalde hij de finish niet door een ongelukkige val bij de start. In de komende editie wil Choukoud er alles aan doen om zijn beste prestatie van 2.10.52 aan te scherpen. Choukoud krijgt van de organisatie alle mogelijke ondersteuning om zichzelf te overtreffen. Zo wordt voor hem een sterke groep tempomakers geformeerd.

Lees meer
Khalid Choukoud opent nieuwe aanval op zijn persoonlijk record bij de NN Marathon Rotterdam in 2019

TBI voor vijf jaar verbonden als sponsor van de Business Runs van de NN Marathon Rotterdam

5-12-2018

TBI en de NN Marathon Rotterdam zijn een overeenkomst aangegaan, waarbij TBI zich voor vijf jaar verbindt aan de mooiste marathon van Nederland. Bart van Breukelen, Raad van Bestuur TBI, en Mario Kadiks, directeur van de NN Marathon Rotterdam, ondertekenden daarvoor het contract. Het betekent dat de Business Runs op zondag 7 april 2019 de benaming TBI Business Runs gaan krijgen.

Bart van Breukelen: “Met veel trots verbinden wij onze naam vijf jaar aan de Business Runs van de marathon in Rotterdam. Wij willen met dit partnerschap met name onder de medewerkers van de TBI bedrijven nog meer verbinding creëren en het belang benadrukken van gezonde en fitte werknemers.”

Lees meer
TBI voor vijf jaar verbonden als sponsor van de Business Runs van de NN Marathon Rotterdam

Koen Naert op jacht naar persoonlijk record bij 39ste NN Marathon Rotterdam

16-11-2018

De 29-jarige Koen Naert zal komend voorjaar aan de start staan van de 39ste NN Marathon Rotterdam. De Belgische atleet uit Roeselaere won in augustus van dit jaar de gouden medaille in de marathon op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Hij finishte in 2:09:51 en scherpte hiermee zijn persoonlijke record aan met vijfentwintig seconden. Eerder dit jaar verbeterde hij in Valencia ook zijn pr op de halve marathon met meer dan twee minuten. Hij voegde hiermee een snelle 1:01:42 toe aan zijn palmares.

De Europees Kampioen is volop bezig met zijn conditie op te bouwen in aanloop naar volgend jaar waarin hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Dat is één van de redenen waarom hij voor het snelle parcours van Rotterdam heeft gekozen. 

Lees meer
Koen Naert op jacht naar persoonlijk record bij 39ste NN Marathon Rotterdam

Eerste 5.000 startbewijzen voor NN Marathon Rotterdam uitverkocht

4-10-2018

Donderdag 27 september gingen de eerste early bird startbewijzen van de NN Marathon Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam in de verkoop. Alle 5.000 early bird startbewijzen voor de klassieke marathonafstand waren binnen drie dagen uitverkocht. Een week later waren ook alle 5.000 early bird startbewijzen voor de 1/4 Marathon Rotterdam niet meer verkrijgbaar.

Reguliere startbewijzen
De verkoop van de reguliere startbewijzen is al gestart. Ben jij er op zondag 7 april 2019 bij? De inschrijvingen voor de NN Marathon Rotterdam en AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam waren vorig jaar binnen een recordtijd uitverkocht, wacht dus niet te lang met inschrijven!

Lees meer
Eerste 5.000 startbewijzen voor NN Marathon Rotterdam uitverkocht

Inschrijving 39e NN Marathon Rotterdam donderdag van start

25-9-2018

De inschrijving voor de 39e editie van de mooiste, snelste en grootste marathon van Nederland, de NN Marathon Rotterdam, gaat donderdag 27 september om 14.00 uur van start. Op zaterdag 6 april 2019 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de AD City Run Rotterdam. Zondag 7 april 2019 staan tienduizenden deelnemers aan de start van de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en Business Runs. De finish blijft in 2019 op de Coolsingel.

Lees meer
Inschrijving 39e NN Marathon Rotterdam donderdag van start

Bekijk de uitslagen, foto's en lees het sfeerverslag

9-4-2018

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Lees meer
Bekijk de uitslagen, foto's en lees het sfeerverslag


NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021

We willen de jubileumeditie graag vieren op de grootse en feestelijke wijze waar #demooiste wereldwijd om bekendstaat. Omdat de kans dat dit op een veilige manier kan groter is op een moment later in het jaar, hebben we besloten de 40ste editie te verplaatsen naar zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021. Alle individueel aangeschafte startbewijzen blijven zoals eerder gecommuniceerd geldig.

Lees meer