Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen

1-3-2018

De Keniaanse Visiline Jepkesho, Japanse Kayoko Fukushi en Ethiopische Biruktayit Eshetu gaan naar verwachting zondag 8 april voor de titel strijden bij de 38ste editie van NN Marathon Rotterdam. Drie aansprekende namen die eerder al internationale wedstrijden wisten te winnen. Ook de Nederlandse atlete Inge de Jong heeft haar deelname toegezegd.

De 28-jarige Jepkesho liep vorig jaar haar persoonlijk record van 2.21.37 tijdens de Marathon van Parijs. Haar tijd was goed voor een notering in de top-15 van de wereldjaartijden in 2017. In 2016 won Jepkesho eveneens deze Marathon van Parijs en werd zij voor Kenia geselecteerd om haar land te vertegenwoordigen op de olympische spelen in Rio. Op papier heeft Jepkesho de snelste tijd maar zij kan sterke concurrentie naast zich verwachten.

Lees meer
Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen

Sterk en zeer uitgebreid deelnemersveld van internationale topatleten bij 38ste NN Marathon Rotterdam

9-2-2018

Een groot aantal internationale topatleten hebben hun deelname aan de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam toegezegd. Door de brede selectie verwacht de organisatie zondag 8 april een spannende strijd die wellicht pas op de beroemde Coolsingel wordt beslist. Diverse atleten hebben eerder in Rotterdam een persoonlijk record gelopen en kennen het razendsnelle parcours waarvan de startlocatie is verplaatst naar de voet van de iconische Erasmusbrug.

Lees meer
Uitgebreid deelnemersveld van internationale topatleten

Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij 38ste NN Marathon Rotterdam

2-1-2018

De 31-jarige Khalid Choukoud zal komend voorjaar aan de start staan van de 38ste NN Marathon Rotterdam. Choukoud liep zijn pr van 2.10.52 in 2014 tijdens zijn debuut in Rotterdam en wil op zondag 8 april zo dicht mogelijk bij de twee uur en tien minuten finishen. Choukoud ziet hiermee kans om op dit internationale podium de tweede snelste tijd neer te zetten die een Nederlander ooit heeft gelopen in Rotterdam.

Choukoud is de eerste aansprekende naam bij de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam en krijgt van de organisatie alle mogelijke ondersteuning om zichzelf te overtreffen. Zo wordt voor hem een sterke groep tempomakers geformeerd. 

“In Rotterdam zijn de omstandigheden en het parcours perfect om een snelle tijd op de marathon neer te zetten. Daarnaast zorgt het enthousiaste publiek ervoor dat je iets extra’s geeft. Ik kijk uit naar mijn deelname en kan niet wachten om mijn persoonlijk record aan te scherpen”, aldus Choukoud.

Lees meer
Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij  38ste NN Marathon Rotterdam

Nieuwe rol iconische Erasmusbrug bij 38e NN Marathon Rotterdam

26-9-2017

De 38ste NN Marathon Rotterdam krijgt een nieuwe inspirerende startlocatie. De vele duizenden deelnemers beginnen zondag 8 april 2018 om 10.00 uur aan de mooiste, snelste en grootste marathon van het land vanaf de voet van de iconische Erasmusbrug. Het startkanon en de hoogwerker met Lee Towers, die traditioneel You’ll never walk alone zingt, verhuizen mee.

De Coolsingel blijft ook komend jaar het bruisende middelpunt van het marathonweekend. Op zondag finishen hier de deelnemers van zowel de NN Marathon Rotterdam als de ¼ Marathon Rotterdam. Op zaterdag komen er duizenden kinderen in actie tijdens de NN Kids Runs (1 km en 2,5 km), gevolgd door de AD City Run Rotterdam over 4,2 km.

Lees meer
Nieuwe rol iconische Erasmusbrug bij 38e NN Marathon Rotterdam


Kelvin Kiptum Foundation

Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia. Doneer ook via onderstaande button.

Lees meer