Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

12-12-2019

Een marathon lopen is niet voor iedereen weggelegd. Met de introductie van Your Marathon Challenge wordt dat doel voor velen iets toegankelijker. In het jubileumjaar van de 40e NN Marathon Rotterdam zal als pilot een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het voorprogramma; Your Marathon Challenge.
 
Your Marathon Challenge is een project waarbij de Rotterdammers worden uitgedaagd om samen met wijkgenoten in maanden voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam 41 kilometer al wandelend te volbrengen. De laatste 1,195 km wordt afgelegd op zaterdag 4 april op een deel van het officiële marathonparcours met een traditionele finish op de Coolsingel.

Lees meer
Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend

26-9-2019

Vandaag is de inschrijving geopend van de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam, een jubileumeditie voor de mooiste marathon van Nederland. Op zaterdag 4 april 2020 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam (4,2 km). Op zondag 5 april zal het startschot worden gelost voor de tienduizenden deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en de TBI Business Runs.

Lees meer
Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend

Alle uitslagen, foto's en het online magazine staan online

7-4-2019

Traditiegetrouw was ook dit jaar de Coolsingel weer het decor voor duizenden lopers die deelnamen aan de NN Marathon Rotterdam 2019. Jong en oud, die startten op de 1 km, 2,5 km, 4,2 km, 10,55 km en 42,195 km, beleefden op zaterdag 6 en zondag 7 april het marathon weekend in Rotterdam. Alle uitslagen, de foto's en het online magazine staan online.

Lees meer
Alle uitslagen en de eerste foto's staan online

Parcours- en Nederlands record bij 39e NN Marathon Rotterdam

7-4-2019

De 30-jarige Keniaan Marius Kipserem heeft in een parcoursrecord de NN Marathon Rotterdam gewonnen. Zijn tijd van 2.04.11 was 16 seconden sneller dan zijn landgenoot Duncan Kibet tien jaar geleden, in 2009. Kipserem had ruim een minuut voorsprong op nummer twee Kaan Kigen Özbilen uit Turkije (2.05.27) en nummer drie, zijn vriend en trainingsgenoot Emanuel Saina (2.05.42). De nummer vier, Abdi Nageeye, liep voor eigen publiek en verbeterde met zijn tijd van 2.06.17 ruimschoots zijn eigen Nederlands record.

Voor Kipserem, die in 2016 ook won in Rotterdam, betekende de 2.04.11 geen persoonlijk record. Hij was vorig jaar in Abu Dhabi zeven seconden sneller (2.04.04). Die tijd is echter nog niet officieel erkend, omdat boze marktkoopmannen de afzetting hadden verplaatst en het parcours daardoor 200 meter te kort zou zijn geweest.

Bij de vrouwen won Ashete Bekere uit Ethiopië in 2.15.22. De Keniaanse Stella Barsasio bleef lang in haar gezelschap, maar moest in de slotfase afhaken en werd tweede op 34 seconden. Het was de 39ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Er deden 17.000 lopers mee en dat was het maximaal toegestane aantal.

Lees meer
Parcours- en Nederlands record

Marathon afstand uitverkocht

1-4-2019

De marathonafstand is met 17.000 deelnemers uitverkocht. De inschrijving voor de AD City Run Rotterdam op zaterdag 6 april is nog open. Wil jij ook finishen op de Coolsingel? Schrijf je dan snel nog in.

Lees meer
Marathon afstand uitverkocht

Deelnemers ontvangen Smart Medal

25-3-2019

Deelnemers aan de hele marathon ontvangen dit jaar na de finish een Smart Medal. Dat is een slimme medaille, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen. Enkel deelnemers aan de hele marathon ontvangen een Smart Medal.

De Smart Medal is een echte medaille, voorzien van een chip. Deelnemers aan de Marathon Rotterdam scannen de chip op de medaille met de gratis Smart Medal-app op hun smartphone. De loper ziet vervolgens aan de hand van foto’s en individuele statistieken zijn NN Running Story: een terugblik op de NN Marathon Rotterdam en de geleverde prestatie.

Lees meer
Deelnemers ontvangen Smart Medal

Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

21-3-2019

De Keniaanse topatleet Marius Kipserem, winnaar van de Abu Dhabi Marathon 2018, is één van de grote kanshebbers op de overwinning tijdens de 39e NN Marathon Rotterdam op zondag 7 april. Kipserem is geen onbekende in Rotterdam. In 2018 liep hij ook al de marathon in de Maasstad en in 2016 schreef hij de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam zelfs op zijn naam.

Kipserem gaat de strijd aan met een tal van toplopers die in 2018 ook al een marathonzege op hun palmares hebben staan, onder wie de Ethiopiër Woldaregay Gezahegn Kelkile (winnaar Frankfurt Marathon), Emanuel Saina (winnaar Buenos Aires Marathon) en de winnaar van de Sydney Marathon, Elijah Kemboi. In totaal staan er zes atleten aan de start van de mooiste marathon van Nederland met een persoonlijk record van 2:05.56 of sneller.

Lees meer
Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

Hardloopsupporter is live!

19-3-2019

De Hardloopsupporter keert terug! Ook dit jaar kun je tijdens de NN Marathon Rotterdam jouw marathonheld verrassen met een persoonlijke aanmoedigingsvideo. Zodra jouw held bij het 34 kilometerpunt is, wordt jouw aanmoediging afgespeeld op één van de vier grote schermen naast het parcours

Klik hier om een video in te sturen.

Lees meer
Hardloopsupporter is live!