Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

20-2-2020
Nederlandse toppers bij 40ste NN Marathon Rotterdam op limietjacht

Michel Butter en Khalid Choukoud willen zich op zondag 5 april tijdens de 40ste NN Marathon Rotterdam kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse toppers moeten op de Coolsingel voldoen aan de limiet van 2.11.30.

Lees meer
Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast

8-2-2020
Zaterdag 8 februari – 10:00 uur

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam (locatie Dordrecht) voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast.

De organisatie acht het niet verantwoord om de lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden.

Uiteraard betreuren wij dit, maar de veiligheid van de lopers en vrijwilligers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Om die reden verzoeken wij u niet naar de atletiekverenigingen: AV Sprint (Breda) en Fortius (Dordrecht) te komen.

Lees meer
Trainingslopen Breda en Rotterdam afgelast

Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht

8-1-2020
Alleen nog kans op startbewijs via wachtlijst

Op zondag 5 april 2020 staan er 17.000 lopers aan de start van de NN Marathon Rotterdam. Alle beschikbare startbewijzen voor de 40e editie zijn hiermee uitverkocht. Mogelijk komen er nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Door je aan te melden voor de vandaag geopende wachtlijst kun je kans maken op het bemachtigen van een startbewijs. Op 19 februari kunnen we jou laten weten of je definitief een startnummer hebt kunnen bemachtigen. Mocht dit helaas niet het geval zijn, dan storten wij het betaalde inschrijfgeld terug binnen tien werkdagen.  

Lees meer
Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht

Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

12-12-2019

Een marathon lopen is niet voor iedereen weggelegd. Met de introductie van Your Marathon Challenge wordt dat doel voor velen iets toegankelijker. In het jubileumjaar van de 40e NN Marathon Rotterdam zal als pilot een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het voorprogramma; Your Marathon Challenge.
 
Your Marathon Challenge is een project waarbij de Rotterdammers worden uitgedaagd om samen met wijkgenoten in maanden voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam 41 kilometer al wandelend te volbrengen. De laatste 1,195 km wordt afgelegd op zaterdag 4 april op een deel van het officiële marathonparcours met een traditionele finish op de Coolsingel.

Lees meer
Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend

26-9-2019

Vandaag is de inschrijving geopend van de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam, een jubileumeditie voor de mooiste marathon van Nederland. Op zaterdag 4 april 2020 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam (4,2 km). Op zondag 5 april zal het startschot worden gelost voor de tienduizenden deelnemers aan de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en de TBI Business Runs.

Lees meer
Inschrijving 40e editie NN Marathon Rotterdam geopend

Alle uitslagen, foto's en het online magazine staan online

7-4-2019

Traditiegetrouw was ook dit jaar de Coolsingel weer het decor voor duizenden lopers die deelnamen aan de NN Marathon Rotterdam 2019. Jong en oud, die startten op de 1 km, 2,5 km, 4,2 km, 10,55 km en 42,195 km, beleefden op zaterdag 6 en zondag 7 april het marathon weekend in Rotterdam. Alle uitslagen, de foto's en het online magazine staan online.

Lees meer
Alle uitslagen en de eerste foto's staan online

Parcours- en Nederlands record bij 39e NN Marathon Rotterdam

7-4-2019

De 30-jarige Keniaan Marius Kipserem heeft in een parcoursrecord de NN Marathon Rotterdam gewonnen. Zijn tijd van 2.04.11 was 16 seconden sneller dan zijn landgenoot Duncan Kibet tien jaar geleden, in 2009. Kipserem had ruim een minuut voorsprong op nummer twee Kaan Kigen Özbilen uit Turkije (2.05.27) en nummer drie, zijn vriend en trainingsgenoot Emanuel Saina (2.05.42). De nummer vier, Abdi Nageeye, liep voor eigen publiek en verbeterde met zijn tijd van 2.06.17 ruimschoots zijn eigen Nederlands record.

Voor Kipserem, die in 2016 ook won in Rotterdam, betekende de 2.04.11 geen persoonlijk record. Hij was vorig jaar in Abu Dhabi zeven seconden sneller (2.04.04). Die tijd is echter nog niet officieel erkend, omdat boze marktkoopmannen de afzetting hadden verplaatst en het parcours daardoor 200 meter te kort zou zijn geweest.

Bij de vrouwen won Ashete Bekere uit Ethiopië in 2.15.22. De Keniaanse Stella Barsasio bleef lang in haar gezelschap, maar moest in de slotfase afhaken en werd tweede op 34 seconden. Het was de 39ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Er deden 17.000 lopers mee en dat was het maximaal toegestane aantal.

Lees meer
Parcours- en Nederlands record

Marathon afstand uitverkocht

1-4-2019

De marathonafstand is met 17.000 deelnemers uitverkocht. De inschrijving voor de AD City Run Rotterdam op zaterdag 6 april is nog open. Wil jij ook finishen op de Coolsingel? Schrijf je dan snel nog in.

Lees meer
Marathon afstand uitverkocht


Burgemeester geeft groen licht voor organisatie 40ste NN Marathon Rotterdam

,,Fantastisch nieuws voor de vele duizenden lopers en alle andere betrokkenen bij de NN Marathon Rotterdam.’’ Dat is de eerste reactie van Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo, op de mededeling van burgemeester Aboutaleb dat de 40ste editie van #demooiste op zondag 24 oktober ‘vrijwel zeker’ kan doorgaan.

Lees meer