Leg de NN Marathon Rotterdam virtueel af

6-4-2020
Keep Moving en laat een zorgverlener lachen!

Zondag 5 april zou de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam hebben plaatsgevonden. De organisatie is verheugd een nieuwe datum te hebben gevonden, namelijk zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020. Maar juist in deze tijd is het belangrijk om fit en gezond te blijven en met regelmaat op een verantwoorde manier te bewegen. Daarom is er een nieuw initiatief: Keep Moving

Keep Moving is een platform waarop sportievelingen (kosteloos) kunt inloggen om aan een virtueel loop-, fiets- of wandelevenement mee te doen. Uiteraard wel met inachtneming van de regels vanuit de overheid. Beweeg in of vanuit huis, het liefst alleen of met één iemand samen en houd 1,5 meter afstand.

Lees meer
De NN Marathon Rotterdam virtueel afleggen

NN Marathon Rotterdam lanceert vraag en aanbod platform

3-4-2020

De NN Marathon Rotterdam heeft een vraag en aanbod platform gelanceerd. Op dit platform krijgen alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs voor de 40e editie aan te bieden. Deelnemers die niet kunnen deelnemen op de nieuwe datum - zaterdag 24 oktober of zondag 25 oktober - kunnen een advertentie plaatsen om het startnummer over te dragen aan iemand anders.

Mensen die nog een startnummer zoeken kunnen op deze pagina terecht om aan een startbewijs te komen. Zij kunnen reageren op de advertentie en komen zo in contact met deelnemers die een startnummer aanbieden. Voor de overdracht van de startnummers in Mylaps worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Lees meer
NN Marathon Rotterdam lanceert vraag en aanbod platform

NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober 2020

20-3-2020

De NN Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat is ook van kracht voor de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag).

Lees meer
NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober 2020

NN Marathon Rotterdam uitgesteld

12-3-2020

De organisatie heeft zojuist - donderdag 12 maart 12.00 uur - besloten om de NN Marathon Rotterdam die gepland staat op 4 en 5 april te verplaatsen naar een datum later in dit jaar.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 om het evenement plaats te laten vinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop.

De organisatie zal zeer binnenkort in gesprek treden met de diverse stakeholders om te inventariseren welke data mogelijk zijn.

Lees meer
NN Marathon Rotterdam uitgesteld

Ongekend sterk nationaal deelnemersveld bij 40ste NN Marathon Rotterdam

2-3-2020
Ook Nederlands recordhouder Abdi Nageeye kiest voor olympische aanloop in Rotterdam

Abdi Nageeye is een jaar na zijn triomfantelijke finish op de Coolsingel opnieuw te bewonderen in #demooiste. Bij de 40ste NN Marathon Rotterdam op zondag 5 april voert de nationaal recordhouder het buitengewoon sterke Nederlandse deelnemersveld aan, met vijf kandidaten die hun ogen hebben gericht op de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio.

Nageeye (31) voldeed zelf al op overtuigende wijze aan de eis van 2.11.30. In Rotterdam verpulverde de geboren Somaliër zijn Nederlandse record op spectaculaire wijze met bijna twee minuten: van 2.08.16 naar 2.06.17! Dat leverde hem in 2019 de vierde plaats op.

Lees meer
Ongekend sterk nationaal deelnemersveld bij 40ste NN Marathon Rotterdam

Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

20-2-2020
Nederlandse toppers bij 40ste NN Marathon Rotterdam op limietjacht

Michel Butter en Khalid Choukoud willen zich op zondag 5 april tijdens de 40ste NN Marathon Rotterdam kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse toppers moeten op de Coolsingel voldoen aan de limiet van 2.11.30.

Lees meer
Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast

8-2-2020
Zaterdag 8 februari – 10:00 uur

De Road2Rotterdam trainingslopen van Breda en Rotterdam (locatie Dordrecht) voor zondag 9 februari 2020 zijn afgelast.

De organisatie acht het niet verantwoord om de lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden.

Uiteraard betreuren wij dit, maar de veiligheid van de lopers en vrijwilligers en andere betrokkenen staat altijd voorop. Om die reden verzoeken wij u niet naar de atletiekverenigingen: AV Sprint (Breda) en Fortius (Dordrecht) te komen.

Lees meer
Trainingslopen Breda en Rotterdam afgelast

Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht

8-1-2020
Alleen nog kans op startbewijs via wachtlijst

Op zondag 5 april 2020 staan er 17.000 lopers aan de start van de NN Marathon Rotterdam. Alle beschikbare startbewijzen voor de 40e editie zijn hiermee uitverkocht. Mogelijk komen er nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Door je aan te melden voor de vandaag geopende wachtlijst kun je kans maken op het bemachtigen van een startbewijs. Op 19 februari kunnen we jou laten weten of je definitief een startnummer hebt kunnen bemachtigen. Mocht dit helaas niet het geval zijn, dan storten wij het betaalde inschrijfgeld terug binnen tien werkdagen.  

Lees meer
Marathonafstand NN Marathon Rotterdam 2020 uitverkocht