Koen Naert op jacht naar persoonlijk record bij 39ste NN Marathon Rotterdam

16-11-2018

De 29-jarige Koen Naert zal komend voorjaar aan de start staan van de 39ste NN Marathon Rotterdam. De Belgische atleet uit Roeselaere won in augustus van dit jaar de gouden medaille in de marathon op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Hij finishte in 2:09:51 en scherpte hiermee zijn persoonlijke record aan met vijfentwintig seconden. Eerder dit jaar verbeterde hij in Valencia ook zijn pr op de halve marathon met meer dan twee minuten. Hij voegde hiermee een snelle 1:01:42 toe aan zijn palmares.

De Europees Kampioen is volop bezig met zijn conditie op te bouwen in aanloop naar volgend jaar waarin hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Dat is één van de redenen waarom hij voor het snelle parcours van Rotterdam heeft gekozen. 

Lees meer
Koen Naert op jacht naar persoonlijk record bij 39ste NN Marathon Rotterdam

Eerste 5.000 startbewijzen voor NN Marathon Rotterdam uitverkocht

4-10-2018

Donderdag 27 september gingen de eerste early bird startbewijzen van de NN Marathon Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam in de verkoop. Alle 5.000 early bird startbewijzen voor de klassieke marathonafstand waren binnen drie dagen uitverkocht. Een week later waren ook alle 5.000 early bird startbewijzen voor de 1/4 Marathon Rotterdam niet meer verkrijgbaar.

Reguliere startbewijzen
De verkoop van de reguliere startbewijzen is al gestart. Ben jij er op zondag 7 april 2019 bij? De inschrijvingen voor de NN Marathon Rotterdam en AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam waren vorig jaar binnen een recordtijd uitverkocht, wacht dus niet te lang met inschrijven!

Lees meer
Eerste 5.000 startbewijzen voor NN Marathon Rotterdam uitverkocht

Inschrijving 39e NN Marathon Rotterdam donderdag van start

25-9-2018

De inschrijving voor de 39e editie van de mooiste, snelste en grootste marathon van Nederland, de NN Marathon Rotterdam, gaat donderdag 27 september om 14.00 uur van start. Op zaterdag 6 april 2019 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de AD City Run Rotterdam. Zondag 7 april 2019 staan tienduizenden deelnemers aan de start van de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en Business Runs. De finish blijft in 2019 op de Coolsingel.

Lees meer
Inschrijving 39e NN Marathon Rotterdam donderdag van start

Bekijk de uitslagen, foto's en lees het sfeerverslag

9-4-2018

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Lees meer
Bekijk de uitslagen, foto's en lees het sfeerverslag

Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam

8-4-2018

Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam in een prachtige tijd van 2.05.44. Kelkile Gezahegn heeft het vuurtje vlak voor het 35 kilometer-punt opgestookt met een demarrage en alle concurrenten wakker geschud. De Ethiopiër neemt vier tellen voorsprong op landgenoot Mule Wasihun en zelfs zeven seconden op de Kenianen Abera Kuma, Laban Korir én Kipkemoi, die zijn energie slim spaart voor het slopende slotakkoord.

De ontknoping is ronduit verbluffend. Met een achterstand van veertien seconden zet Kipkemoi twee kilometer voor de finish zijn aanval in, passeert eerst Korir, daarna Kuma en is uiteindelijk ook ongrijpbaar voor Gezahegn. De 32-jarige debutant, die al furore heeft gemaakt op de baan, wint in de memorabele tijd van 2.05.44. Het is de negende prestatie van dit marathonseizoen en de vijftiende tijd ooit gemeten op de Coolsingel.

Lees meer
Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam

Deelnemers NN Marathon Rotterdam halen 83.498,50 euro op voor Jeugdsportfonds

7-4-2018

Zaterdag 7 en zondag 8 april staat in het teken van de NN Marathon Rotterdam. Het goede doel van deze 38e editie is het Jeugdsportfonds Rotterdam. Het Jeugdsportfonds geeft kinderen en jongeren een sportkans wanneer zij thuis niet die financiële mogelijkheden hebben. Dankzij de inzet van alle lopers, NN Group en diverse Rotterdamse bedrijven is er een totaalbedrag van maar liefst € 83.498,50 opgehaald. 

Lees meer
Deelnemers NN Marathon Rotterdam halen 83.498,50 euro op voor Jeugdsportfonds

Abera Kuma, winnaar 2015, versterkt deelnemersveld 38ste NN Marathon Rotterdam

29-3-2018

Abera Kuma is toegevoegd aan het sterke deelnemersveld van de 38ste NN Marathon Rotterdam. Kuma (27) zegevierde drie jaar geleden bij de NN Marathon Rotterdam in 2:06:47. De Ethiopische atleet heeft een persoonlijk record van 2:05:56 (Berlijn) en is daarmee een prachtige toevoeging aan het uitgebreide en sterke deelnemersveld. De organisatie verwacht een spannende strijd tussen de topatleten die wellicht pas op de Coolsingel beslist zal worden.

Kuma weet uit ervaring hoe hij internationale topwedstrijden naar zich toe kan trekken. Drie jaar geleden ontsnapte hij twee kilometer voor het einde aan Bernard Koech en Benjamin Kiptoo en wist daarmee de winst naar zich toe te trekken.

Lees meer
Abera Kuma, winnaar 2015, versterkt deelnemersveld 38ste NN Marathon Rotterdam

Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen

1-3-2018

De Keniaanse Visiline Jepkesho, Japanse Kayoko Fukushi en Ethiopische Biruktayit Eshetu gaan naar verwachting zondag 8 april voor de titel strijden bij de 38ste editie van NN Marathon Rotterdam. Drie aansprekende namen die eerder al internationale wedstrijden wisten te winnen. Ook de Nederlandse atlete Inge de Jong heeft haar deelname toegezegd.

De 28-jarige Jepkesho liep vorig jaar haar persoonlijk record van 2.21.37 tijdens de Marathon van Parijs. Haar tijd was goed voor een notering in de top-15 van de wereldjaartijden in 2017. In 2016 won Jepkesho eveneens deze Marathon van Parijs en werd zij voor Kenia geselecteerd om haar land te vertegenwoordigen op de olympische spelen in Rio. Op papier heeft Jepkesho de snelste tijd maar zij kan sterke concurrentie naast zich verwachten.

Lees meer
Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen