Op zaterdag vertrokken kort voor het middaguur bijna 1.000 wandelaars voor Your Marathon Challenge. Voorafgaand aan het marathonweekeinde liepen de deelnemers al zo’n 41 kilometer op hun eigen manier en tempo. De één heen en weer naar het werk en de supermarkt, de ander door de stad en de natuur. Vandaag legden zij allemaal de laatste 1,195 kilometer af en werden zij onder groot applaus binnengehaald op de Coolsingel.  

Vanaf 13.15 uur volgden in verschillende leeftijdscategorieën zo’n 4.000 kinderen uit 15 verschillende landen die 1 of 2,5 kilometer renden over het echte parcours van de NN Marathon Rotterdam. Het enthousiasme spatte van de jongste lopers af en alle toeschouwers langs het parcours klapten hun handen stuk. De kinderen tussen de 6 en 15 jaar kregen een waar heldenontvangst inclusief medaille.

De City Run Rotterdam over 4,2 kilometer was met meer dan 1.000 lopers met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar de afsluiter van de dag. Het internationale gezelschap met lopers uit onder andere België, Griekenland, Duitsland, Spanje en Engeland finishten op de drukke Coolsingel en kregen zo het ultieme voorproefje op #demooiste.

Bekijk de uitslagen van de NN Kids Runs en City Run Rotterdam hier.