De beslissing om dit jaar weer mee te doen, kwam niet zonder uitdagingen. Monique vertelde dat ze onlangs de diagnose fibromyalgie heeft gekregen, wat de fysieke uitdagingen van het hardlopen vergroot. Ondanks deze nieuwe uitdagingen was er één drijvende kracht achter Moniques beslissing: haar kinderen. "Het zit al heel lang in mijn hoofd om samen met mijn zoon en dochter deel te nemen aan de City Run Rotterdam. Voorheen was mijn zoon te jong om mee te doen, maar dit jaar heeft hij de minimumleeftijd, dus nu gaan we er samen voor. Ook vanwege de moeilijke periode die we samen gehad hebben en de strijd die we ervoor hebben moeten leveren," deelde Monique.

Samen met haar zoon en dochter
Met haar zeventienjarige dochter en veertienjarige zoon aan haar zijde, ziet Monique deelname aan de City Run Rotterdam als een symbolische overwinning. "Ik wil hem gewoon een keer met hen gedaan hebben, omdat ik weet wat voor goed gevoel het je geeft als je daar over de Coolsingel loopt. En dat gevoel wil ik samen met hen ervaren en ook aan hen meegeven," legde ze uit.

Monique en haar kinderen zijn vastbesloten om samen de uitdaging aan te gaan. Hoewel de training nog moet beginnen, kijken ze uit naar het moment waarop ze samen aan de startlijn staan. "We kijken wel waar we eindigen," zei Monique, met een blik op de City Run Rotterdam op zaterdag 13 april.


Herinneringen koesteren
Wat Monique het meest koestert aan de City Run Rotterdam zijn de herinneringen aan de finishlijn. "De toeschouwers langs de kant geven zoveel energie. Je loopt door de stad en zelfs mensen die je niet kent moedigen je aan. En dan de finish dichterbij zien komen, dat vind ik het mooiste moment," deelde ze. Met familieleden langs de kant om hen aan te moedigen, wordt deze editie van de City Run Rotterdam een bijzondere ervaring voor Monique en haar kinderen.

Terwijl ze zich voorbereiden op de race, is één ding zeker: de City Run Rotterdam van dit jaar zal niet alleen een sportieve prestatie zijn, maar ook een bewijs van veerkracht, doorzettingsvermogen en familiebanden.