"Het idee om toch weer deel te nemen aan de NN Marathon Rotterdam ontstond eigenlijk tijdens mijn herstelperiode na de geboorte van mijn jongste kind, ongeveer een jaar geleden", vertelt Daniëlle. "Ik wilde zien of mijn lichaam de belasting aankon na drie zwangerschappen, en al snel begon ik weer met hardlopen."

Het pad naar de marathon begon met kleine stappen. ‘’Tussen mijn zwangerschappen door heb ik af en toe wat hardgelopen maar in die periodes kwam ik eigenlijk niet verder dan 5 km.’’ Met de NN Marathon Rotterdam als doel begon Daniëlle met korte afstanden en bouwde ze geleidelijk haar trainingen op. "Ik heb mezelf getest tijdens de DSW Bruggenloop om te zien of ik klaar was voor de uitdaging", legt ze uit. "Toen dat goed ging, wist ik dat ik klaar was om deel te nemen aan de marathon."

Met de steun van haar familie, waaronder haar man en drie jonge kinderen, heeft Daniëlle een gestructureerd trainingsplan opgesteld die ook samenvalt met de Road2Rotterdam trainingslopen. Haar weekenden bestaan nu dan ook uit lange duurlopen, waarbij haar kinderen haar vaak aanmoedigen. ‘’De jongste van 1 snapt het soms nog niet zo goed, maar de twee oudsten zijn heel enthousiast en staan te klappen als ik in het weekend weer binnenkom na een lange duurloop. Ik kijk er echt naar uit om ze aan de finish te zien staan op de dag van de marathon," zegt Daniëlle met een glimlach.

Voor Daniëlle was er absoluut geen twijfel dat ze in Rotterdam de marathon wilde lopen. ‘’Rotterdam voelt echt voor mij als thuis met alle mensen die mij aanmoedigen.’’ Daarom is de NN Marathon Rotterdam voor haar ook meer dan alleen maar een sportevenement. "Het zien van mensen die me aanmoedigen, of ze nu vrienden zijn of gewoon toeschouwers, geeft me kippenvel", zegt ze.

Na haar deelname in 2017 weet ze wat haar te wachten staat op zondag 14 april. Maar deze keer voelt het anders, vooral met haar kinderen en man die haar inspanningen ondersteunen. "Het wordt een bijzonder moment om aan de start te staan met mijn nieuwe achternaam en wetende dat mijn kinderen aan de finish op me wachten", zegt ze met trots. Terwijl de dagen aftellen tot #demooiste, staat Daniëlle klaar om haar nieuwe medaille te verdienen, dit jaar met haar gezin langs de zijlijn en haar naam vol trots op haar startnummer.