Nieuwe rol iconische Erasmusbrug


Dat de nieuwe startlocatie een kilometer ‘naar voren’ verschuift, heeft als voordeel dat de doorstroming op de Coolsingel beter verloopt. Zo krijgen de deelnemers van de ¼ Marathon Rotterdam, die in 2018 om 09.30 uur starten, meer ruimte om te finishen.

Een ander voordeel van de verplaatsing van het vertrekpunt is, dat het publiek vanaf de Erasmusbrug een prachtig uitzicht heeft op de startende lopers. ‘De Zwaan’ heeft altijd al een prominente plek in het parcours gehad en wordt nu het markante beginpunt van de race.

Met de verandering van de startlocatie loopt de NN Marathon Rotterdam ook vooruit op de herinrichting van de Coolsingel. De komende jaren vinden daar ingrijpende werkzaamheden plaats die ook het loopevenement raken.

In totaal worden in het marathonweekend 45.000 lopers verwacht. Voor de NN Marathon Rotterdam en de ¼ Marathon Rotterdam geldt een maximum aantal deelnemers. De verwachting is dat, net als voorgaande keer, de startbewijzen voor de twee zeer populaire lopen snel uitverkocht zullen zijn. De inschrijving opent vandaag om 14.00 uur.