Ambitie
De als organisator vertrekkende Mario Kadiks: ,,De afgelopen jaren zijn in Rotterdam een Europees en verschillende Nederlandse records op spraakmakende wijze verbeterd door Bashir Abdi, Abdi Nageeye en Nienke Brinkman, maar onze aspiraties reiken verder. Met het brengen van wereldrecordhouder Kelvin Kiptum wil Golazo als organisator van de NN Marathon Rotterdam die ambitie benadrukken en #demooiste onder het motto Be part of history nog meer glans geven.’’
 
Rotterdam wil zijn status als toonaangevende marathon versterken op het vlak van zowel de kwaliteit van de organisatie, het verzorgen en begeleiden van alle deelnemers, de feestbeleving voor alle toeschouwers, het enthousiasmeren van duizenden vrijwilligers én het lopen van wereld-, Europese, nationale en persoonlijke records.
 
,,We willen nu bovendien de groeipotentie van het evenement gaan benutten,’’ aldus Kadiks. ,,We weten dat de NN Marathon Rotterdam populair is, maar dat de marathonafstand binnen acht dagen na opening van de inschrijving uitverkocht zou zijn, heeft ons toch in positieve zin verrast. Het is het eerste en ongetwijfeld niet het enige record van onze marathon van 2024, voor het tweede achtereenvolgende jaar ook het decor voor de Nederlandse kampioenschappen.’’
 
Kadiks: ,,Omdat wij uit moeten gaan van maximaal 17.000 marathonlopers, hebben we de inschrijving bij dat aantal gestopt en een wachtlijst aangelegd. Daar staan de namen op van 10.000 gegadigden voor een startbewijs. Eind deze maand hopen we van de gemeente te horen of ons verzoek wordt gehonoreerd om meer deelnemers toe te laten.’’
 
Na al 38 jaar nauw betrokken te zijn geweest bij de organisatie van de NN Marathon Rotterdam, draagt Mario Kadiks zijn taken ondertussen stapsgewijs over aan Wilbert Lek, die op 1 oktober is begonnen als Managing Director Golazo Events Nederland. Zelf blijft Kadiks als adviseur, van onder meer de marathon, nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van Golazo Sports in Nederland.
 
Goede doel
Ook in 2024 is KWF Kankerbestrijding het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam. Het is onderdeel van een bredere afspraak die Golazo met KWF Kankerfonds heeft gemaakt door de samenwerking met een aantal evenementen uit te breiden. Met als doel de komende drie jaar alles bij elkaar circa tien miljoen euro op te halen.
 
Programma
Het weekend van de grootste, snelste en mooiste marathon van Nederland begint op zaterdag 13 april 2024 met The Marathon Rotterdam Walk (5, 10 en 15 kilometer), de Your Marathon Challenge, de NN Kids Runs (1 en 2,5 kilometer) en de City Run (4,2 kilometer). Op zondag 14 april volgen de internationale marathon inclusief NK en de 1/4 Marathon. De start van de NN Marathon Rotterdam, tevens NK, is om 10.00 uur, de laatste loper wordt feestelijk binnengehaald om circa 16.30 uur. Voor alle onderdelen geldt een gelimiteerd aantal deelnemers. In totaal worden 50.000 lopers verwacht.


Marathonafstand uitverkocht

De marathonafstand van de NN Marathon Rotterdam is uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst om op te hoogte gehouden te worden. Inschrijven voor de andere onderdelen is nog mogelijk.

Lees meer