Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven


Spannende eindsprint

Landgenoot Felix Kirwa kwam slechts enkele honderdsten seconden later over de finish en kreeg dezelfde eindtijd op zijn naam. Andere favoriet Marius Kipserem kwam na 2:06:43 over de finish en maakte daarmee het podium compleet. De brede kopgroep bleef lange tijd bij elkaar. Na drankpost van 25 km vond de eerste tempoversnelling plaats waarna er nog zeven atleten met elkaar de strijd aangingen.

Na ruim 30 km stapt de laatste pacer Kiptarus uit en blijft het een spannende race tussen de zes overgebleven atleten. Uiteindelijk hadden Talam en Kirwa de meeste energie over en kwam tegelijk de Vestdijk opgesneld. In een uiterste krachtsinspanning wist de winnaar van vorig jaar zijn land- en leeftijdgenoot voor te blijven. Beide atleten kregen dezelfde eindtijd.

Vrouwen

Bij de vrouwen won de Keniaanse Eunice Jeptoo in een nieuw persoonlijk record: 2:26:13. Hiermee kwam het parcoursrecord van 2:24:33 uit 2011 niet in gevaar. Op de tweede plaats eindigde Lucy Ndunga in 2:36:38. De Belgische Hanna Vandenbussche kwam als derde binnen in 2:37:30.