Voorafgaand aan 13 april leggen deelnemers van de Your Marathon Challenge 41 km af door te wandelen met hun groep van vrienden of familie. De laatste 1,195 km lopen ze dan op zaterdag 13 april samen met velen anderen over een deel van het iconische marathonparcours, met een feestelijke finish op de Coolsingel als beloning voor hun prestatie.

Arthyra's wandelgroep doet al sinds de eerste editie mee aan de Your Marathon Challenge. Vorig jaar vond een ontroerend ritueel plaats, waarbij Arthyra met een bord liep met extra startnummers, als eerbetoon aan de leden die niet meer konden deelnemen om verschillende redenen. Sommigen waren overleden of konden door ziekte niet aan de start staan. Het was een prachtig gebaar dat liet zien hoe diep deze groep in het hart zit van degenen die eraan deelnemen.

Hoewel de wandelaars elk jaar uitkijken naar de deelname aan de Your Marathon Challenge, draait het vooral om de vriendschappen en sociale contacten die ontstaan tijdens de wekelijkse bijeenkomsten. Elke woensdag brengt een nieuw avontuur met steeds wisselende routes die langs de bijzondere plekken van het Noordereiland leiden. Inmiddels bestaat de wandelgroep vijf jaar en is er een hechte gemeenschap opgebouwd die verder reikt dan de fysieke voordelen van de wekelijkse wandelingen. Deelnemers vinden troost in de warme sociale omgeving die de groep biedt.

Zo is er na de wandeling altijd tijd voor een welverdiende pauze, waarbij de groep geniet van een bakje koffie, thee en wat lekkers. Dit moment van samenzijn is essentieel voor de wandelgroep. Hier krijgen de deelnemers de kans om met elkaar te kletsen, op de hoogte te blijven van elkaars leven en vooral een gevoel van gemeenschap te ervaren. Voor velen is deze wekelijkse ontmoeting meer dan alleen een wandeling; het is een bindende ervaring die eenzaamheid verdrijft. De wandelgroep op Het Noordereiland is dus niet zomaar een wandelgroep; het is een bewijs van vriendschap, doorzettingsvermogen en gemeenschap.