Nieuws

Bekijk de uitslagen, foto's en lees het sfeerverslag

Alle uitslagen staan nu online! Gefeliciteerd met jullie prestaties! We hebben genoten. Bekijk ook de foto's in het Facebook-album en lees het sfeerverslag.

Bekijk de uitslagen en foto's

Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam

Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam in een prachtige tijd van 2.05.44. Abera Kuma volgt in zijn kielzog in een tijd van 2.05.50. Kelkile Gezahegn werd derde in 2.05.56. Edwin de Vries finishte verrassend als eerste Nederlander op een uitzinnige Coolsingel in 2.17.48.  De titel ‘beste vrouw’ komt op naam van Visiline Jepkesho, zij loopt een prachtige tijd van 2.23.47.

Debutant Kenneth Kipkemoi wint na een spannende race de 38ste NN Marathon Rotterdam

Deelnemers NN Marathon Rotterdam halen 83.498,50 euro op voor Jeugdsportfonds

Zaterdag 7 en zondag 8 april staat in het teken van de NN Marathon Rotterdam. Het goede doel van deze 38e editie is het Jeugdsportfonds Rotterdam. Het Jeugdsportfonds geeft kinderen en jongeren een sportkans wanneer zij thuis niet die financiële mogelijkheden hebben. Dankzij de inzet van alle lopers, NN Group en diverse Rotterdamse bedrijven is er een totaalbedrag van maar liefst € 83.498,50 opgehaald. 

Lees meer

Abera Kuma, winnaar 2015, versterkt deelnemersveld 38ste NN Marathon Rotterdam

Abera Kuma is toegevoegd aan het sterke deelnemersveld van de 38ste NN Marathon Rotterdam. Kuma (27) zegevierde drie jaar geleden bij de NN Marathon Rotterdam in 2:06:47. De Ethiopische atleet heeft een persoonlijk record van 2:05:56 (Berlijn) en is daarmee een prachtige toevoeging aan het uitgebreide en sterke deelnemersveld. De organisatie verwacht een spannende strijd tussen de topatleten die wellicht pas op de Coolsingel beslist zal worden.

Lees meer
Abera Kuma versterkt deelnemersveld

Bekijk City Marathon Route

Van maandag 2 april t/m zondag 8 april biedt de Marathon de grootwinkelbedrijven en de ondernemers in de binnenstad van Rotterdam de mogelijkheid zich aan te sluiten bij de City Marathon. De City Marathon is een route van 4,2 km door de binnenstad van Rotterdam. Aan deze route doet traditiegetrouw een groot aantal Rotterdamse ondernemers weer mee aan de City Marathon met een actie of een leuke activiteit. De City Marathon is sinds 2014 een wezenlijk onderdeel van het programma van de Marathon. Ook dit jaar zullen er weer zoveel mogelijk ondernemers aanhaken bij dit prachtige evenement.

Bekijk hier de route

Hardloopsupporter is live!

Ook dit jaar kun jij tijdens de NN Marathon Rotterdam worden verrast met persoonlijke aanmoedigingsvideo’s! Tag jouw supporters onder dit bericht en laat ze een gratis video insturen op www.hardloopsupporter.nl. Nationale-Nederlanden. Supporter van alle hardlopers.

Lees meer
Hardloopsupporter is live

Marathon afstand uitverkocht

Wegens overweldigende belangstelling is de Marathon afstand uitverkocht! De Business Estafette Marathon is een leuk alternatief om met een team van 4 collega's de hele marathon in estafettevorm te volbrengen. Of kies voor de AD City Run Rotterdam (4,2 km) op zaterdag 7 april.

Lees meer

Aanmelden voor Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World

Het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World keert terug tijdens de NN Marathon Rotterdam! Ook in 2018 helpt een team van zeer ervaren hardlopers om jouw persoonlijke doel te bereiken. Een pacer fungeert tijdens de marathon als tempobegeleider van de deelnemers. Door hun ruime wedstrijdervaring voelen zij het tempo en de wedstrijdafstand perfect aan en helpen ze deelnemers bij het lopen van het juiste tempo, wat hun streeftijd ook is. Wil jij ook jouw persoonlijke doel bereiken en begeleid worden door een pacer? Schrijf je dan gratis via de onderstaande button.

Nationale-Nederlanden. Supporter van alle hardlopers.

Lees meer
Aanmelden voor Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World

Deel jouw marathon beleving met #demooiste

Vandaag is het precies nog één maand! Daarom willen we iets bijzonders met jullie delen. Geen andere Marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren. De iconische Erasmusbrug, de beroemde Coolsingel en het magische Kralingen. Dat zijn momenten die je nooit meer vergeet. Wij zijn trots op onze stad, trots op onze Marathon en willen dat gevoel met jullie delen met #demooiste. Deel dat gevoel komende maand met ons.

Lees meer

Parcourskaarten 2018 nu online!

Onze parcourskaarten van 2018 zijn klaar! Met onze nieuwe startlocatie bij de Erasmusbrug en de volledige route. Rotterdam is klaar voor jou!

  • NN Marathon Rotterdam
  • 1/4 Marathon
  • AD City Run
  • NN Kids Runs

Lees meer
Parcourskaarten 2018 nu online

Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen

De Keniaanse Visiline Jepkesho, Japanse Kayoko Fukushi en Ethiopische Biruktayit Eshetu gaan naar verwachting zondag 8 april voor de titel strijden bij de 38ste editie van NN Marathon Rotterdam. Drie aansprekende namen die eerder al internationale wedstrijden wisten te winnen. Ook de Nederlandse atlete Inge de Jong heeft haar deelname toegezegd.

Lees meer

Startnummers 1/4 Marathon Rotterdam uitverkocht

Wegens overweldigende belangstelling is de 1/4 Marathon Rotterdam uitverkocht! De Business Estafette Marathon is een leuk alternatief om met een team van 4 collega's de hele marathon in estafettevorm te volbrengen. Of kies voor de AD City Run Rotterdam (4,2 km) op zaterdag 7 april.

Lees meer
Startnummers 1/4 Marathon Rotterdam uitverkocht

Sterk en zeer uitgebreid deelnemersveld van internationale topatleten bij 38ste NN Marathon Rotterdam

Een groot aantal internationale topatleten hebben hun deelname aan de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam toegezegd. Door de brede selectie verwacht de organisatie zondag 8 april een spannende strijd die wellicht pas op de beroemde Coolsingel wordt beslist. Diverse atleten hebben eerder in Rotterdam een persoonlijk record gelopen en kennen het razendsnelle parcours waarvan de startlocatie is verplaatst naar de voet van de iconische Erasmusbrug.

Lees meer

Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij 38ste NN Marathon Rotterdam

De 31-jarige Khalid Choukoud zal komend voorjaar aan de start staan van de 38ste NN Marathon Rotterdam. Choukoud liep zijn pr van 2.10.52 in 2014 tijdens zijn debuut in Rotterdam en wil op zondag 8 april zo dicht mogelijk bij de twee uur en tien minuten finishen. Choukoud ziet hiermee kans om op dit internationale podium de tweede snelste tijd neer te zetten die een Nederlander ooit heeft gelopen in Rotterdam.

Lees meer
Khalid Choukoud op jacht naar persoonlijk record bij  38ste NN Marathon Rotterdam

Michel Butter zesde in marathon New York

Michel Butter heeft zijn 32ste verjaardag een extra feestelijk tintje gegeven door als zesde te eindigen in de marathon van New York (2.12.39). De Keniaan Geoffrey Kamworor triomfeerde in 2.10.53. De vrouwenrace kreeg na 40 jaar weer een Amerikaanse winnares: Shalane Flanagan (2.26.53).

Lees meer

Vooruitblik magazine

Boordevol handige tips voor de perfecte voorbereiding

In ons online magazine lees je alles over de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Mario Kadiks blikt vooruit op de nieuwe startlocatie van de Marathon afstand en daarnaast vind je er handige tips voor de perfecte voorbereiding. Het magazine is gratis te bekijken.

Bekijk
Vooruitblik magazine

Amerikaanse winnaar marathon Chicago

De marathon van Chicago heeft er 15 jaar op moeten wachten, maar Galen Rupp bezorgde het evenement eindelijk weer een Amerikaanse winnaar. Rupp finishte in 2.09.20. Bij de vrouwen won de Ethiopische Tirunesh Dibaba haar tweede marathon in 2.18.31.

Foto: Chicago Marathon

Lees meer

Titelverdediger Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Foto: Marathon Eindhoven

Lees meer
Titelverdediger Festus Talam wint 34e Marathon Eindhoven

Abdi Nageeye grijpt titel in recordtijd

Abdi Nageeye, eerder dit jaar tijdens de NN Marathon Rotterdam de eerste Nederlandse atleet ooit die op de Coolsingel onder de 2.10.00 dook, heeft in Amsterdam het NK gewonnen in een nationale recordtijd: 2.08.16. De Keniaan Lawrence Cherono , in april tweede in Rotterdam, zegevierde in een parcoursrecord van 2.05.09.

Lees meer

Eliud Kipchoge wint marathon Berlijn

De Keniaan Eliud Kipchoge, in 2014 winnaar van de NN Marathon Rotterdam, heeft voor de tweede keer de race in Berlijn op zijn naam gebracht. De olympisch kampioen finishte in 2.03.02. Bij de vrouwen won landgenote Gladys Cherono (2.20.23) en voldeed de Brabantse Kim Dillen in 2.33.24 aan de EK-limiet.

Foto: Berlin Marathon

Lees meer
Eliud Kipchoge wint marathon Berlijn

Nieuwe rol iconische Erasmusbrug bij 38e NN Marathon Rotterdam

Finish blijft op de Coolsingel

De 38ste NN Marathon Rotterdam krijgt een nieuwe inspirerende startlocatie. De vele duizenden deelnemers beginnen zondag 8 april 2018 om 10.00 uur aan de mooiste, snelste en grootste marathon van het land vanaf de voet van de iconische Erasmusbrug. Het startkanon en de hoogwerker met Lee Towers, die traditioneel You’ll never walk alone zingt, verhuizen mee.

De Coolsingel blijft ook komend jaar het bruisende middelpunt van het marathonweekend. Op zondag finishen hier de deelnemers van zowel de NN Marathon Rotterdam als de ¼ Marathon Rotterdam. Op zaterdag komen er duizenden kinderen in actie tijdens de NN Kids Runs (1 km en 2,5 km), gevolgd door de AD City Run Rotterdam over 4,2 km.

Lees meer

In september opening inschrijving

De 38e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 april. De inschrijving gaat eind september open. De datum van opening inschrijving volgt snel. Bekijk de sfeervideo van vorig jaar en lees meer informatie over het evenement.

In september opening inschrijving

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.