Bekijk nu de officiele aftermovie van de 43e editie

21-4-2024

Met trots presenteren wij de officiële aftermovie van de 43e NN Marathon Rotterdam. Geniet nog een keer na van #demooiste.

Lees meer
aftermovie 2024

43ste NN Marathon Rotterdam onvergetelijk!

14-4-2024

De 43ste NN Marathon Rotterdam gaat de geschiedenis in als een zeer gedenkwaardige editie. Niet alleen vanwege het indrukwekkende eerbetoon aan de dit jaar verongelukte wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ook door het Nederlandse record van winnaar Abdi Nageeye (2.04.45). Bovendien zong Lee Towers voor het laatst live de lopershymne You’ll never walk alone en drukte de afscheidnemende burgemeester Ahmed Aboutaleb nog één keer ontelbaar vele handen. En het goede doel KWF Kankerbestrijding mocht een cheque met het recordbedrag van 1.417.180 euro in ontvangst nemen.

 

Lees meer
43ste NN Marathon Rotterdam onvergetelijk!

Abdi Nageeye wint NN Marathon Rotterdam opnieuw in Nederlands record

14-4-2024

Abdi Nageeye (35) heeft net als twee jaar geleden de NN Marathon Rotterdam op zijn naam geschreven. Evenals in 2022 gaf hij de zege extra glans met een verbetering van zijn Nederlands record (2.04.45). Zijn toptijd stond op 2.04.56. Nageeye kroonde zich op de Coolsingel bovendien voor de vijfde keer tot nationaal kampioen. Bij de vrouwen prolongeerde ook Anne Luijten haar titel (2.28.47). Rotterdam organiseerde voor de tweede achtereenvolgende keer de NK.

Lees meer
Abdi Nageeye wint NN Marathon Rotterdam opnieuw in Nederlands record

Feestelijke én zonnige aftrap van het marathonweekend

13-4-2024

Duizenden wandelaars, kids en sportievelingen hebben op zaterdag 13 april het marathonweekend afgetrapt met hun afstand. De iconische Coolsingel vormde ook op de zaterdag het decor voor alle deelnemers en toeschouwers. Een ware warming-up voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam op zondag!

Lees meer
Feestelijke en zonnige aftrap van het marathonweekend

De weersverwachting voor het marathonweekend

10-4-2024
Update 13 april

De klok telt langzaam af richting het marathonweekend en duizenden lopers maken zich klaar voor hun gekozen afstand. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel, het is dus belangrijk om te weten wat de weersvoorspelling zal zijn. Met onze weersverwachting houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste updates zodat jij goed voorbereid aan de start staan. 

Lees meer
De weersverwachting voor het marathonweekend (1)

De opmars van een Super Marathon Master

9-4-2024

Het duurt niet lang meer voordat Monique Smith zichzelf tot Super Marathon Master mag benoemen. Op 14 april 2024 loopt ze namelijk haar tiende NN Marathon Rotterdam. Een bijzondere prestatie, want tot nu toe gingen er pas 92 vrouwen haar voor.

Lees meer
De opmars van een Super Marathon Master

Terug op de Coolsingel: de deelname van Daniëlle aan de NN Marathon Rotterdam

5-4-2024

De klok richting de NN Marathon Rotterdam tikt, de spanning onder deelnemers én toeschouwers stijgt en de laatste puntjes worden op de i gezet. Zo ook voor Daniëlle (32) die dit jaar weer aan de start staat op zondag 14 april. In 2017 liep zij de marathon onder haar meisjesnaam en had zij nog geen kinderen. Nu, ongeveer 7 jaar later, is ze vastberaden om met haar getrouwde naam én onder aanmoediging van haar man en drie jonge kinderen weer te finishen op de Coolsingel.

Lees meer
Terug op de Coolsingel, de deelname van Danielle aan de NN Marathon Rotterdam

Veerkracht in Rotterdam: Monique en haar kinderen staan samen aan de start van de City Run Rotterdam

4-4-2024

De City Run Rotterdam staat bekend om de route van 4,2 km dwars door hartje Rotterdam en de unieke sfeer van het marathonweekend. Voor Monique (41) is deze jaarlijks terugkerende afstand meer dan alleen een sportevenement. Monique deelde haar bijzondere reden om deel te nemen en hoe ze na een periode van gezondheidsuitdagingen terugkeert aan de start, dit keer samen met haar zoon (14) en dochter (17).

Lees meer
Veerkracht in Rotterdam: Monique en haar kinderen staan samen aan de start van de City Run Rotterdam