39e marathonweekend succesvol afgetrapt met de NN Kids Runs en de AD City Run Rotterdam

Traditiegetrouw was ook dit jaar de Coolsingel weer het decor voor duizenden enthousiaste kinderen en hardloopfanaten die deelnamen aan de NN Kids Runs Rotterdam en de AD City Run Rotterdam. Jong en oud, die startten op de 1 km, 2,5 km en 4,2 km, beleefden een sportieve en sfeervolle dag als voorbode op een succesvolle marathondag.

4.300 jonge helden in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 15 jaar stonden ruim voor aanvangstijd klaar op de Coolsingel voor het startschot van de NN Kids Runs waar ze weken vooraf al over fantaseerden. Vooraan stonden de wedstrijdlopers van de toekomst gevolgd door de recreatieve lopers die veelal ondersteund werden door papa, mama, opa, oma, leraar of lerares. Eenmaal bij de finish, ter hoogte van het Stadhuis, werden de kinderen onder grote belangstelling ontvangen door het groot aantal toeschouwers dat naar Rotterdam afgereisd was, waarna ze hun welverdiende medaille in ontvangst mochten nemen.

Tegen het einde van de middag, om 15.30 uur, was het de beurt aan de enthousiaste deelnemers van de AD City Run. Voor de één een nieuwe ervaring, voor de ander een warming-up voor de marathon. De deelnemers troffen het met het weer en mochten onder ideale weersomstandigheden 4,2 km verder op dezelfde Coolsingel trots terugkijken op een fantastische prestatie.

Ook in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam, waar zoals ieder jaar de Marathon Sport Expo plaatsvindt, stond hardlopen centraal. De gratis beurs vormt het kloppend hart van de NN Marathon Rotterdam en is de plek waar de deelnemers hun startnummer ophalen, terecht kunnen voor vragen en de nieuwste hardloopartikelen kunnen aanschaffen. 

Sfeerverslag zaterdag