Parcoursen

Parcoursen 2019

Bekijk hieronder de parcourskaarten van 39e editie van de NN Marathon Rotterdam. Het parcours in Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Bekijk hieronder de parcourskaarten van 2019. 

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam

  • Marius Kipserum - 2:04:11 (2019)
  • Tiki Gelana - 2:18:58 (2012)

 


NN Marathon Rotterdam

42,195 km

Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.

Bekijk parcours

AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam

10,55 km

Het stadse parcours van de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van de het officiële marathonparcours. Bij Kralingen is het publiek volop aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Alle lopers krijgen, behalve de eindtijd, de exacte tijd op de 10 kilometer geregistreerd. De laatste circa 550 meter zijn om te genieten van de heroïsche finish op de feestelijke Coolsingel.

Bekijk parcours

AD City Run Rotterdam

4,2 km

De start van de AD City Run Rotterdam kent dit jaar een nieuwe startlocatie op de Coolsingel, ter hoogte van het WTC. Vanaf hier voert het parcours richting de Leuvehaven en loopt via een lus naar de Erasmusbrug en keert vanaf hier weer terug richting de bruisende Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis, waar een dag later de marathonlopers ook finishen. Gegarandeerd een echte Marathon ervaring.

Bekijk parcours

NN Kids Runs

1 km & 2,5 km

De start van de NN Kids Runs blijft dit jaar op de Coolsingel maar krijgt een nieuwe locatie, ter hoogte van het WTC. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis en is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Bekijk parcours 1 km Bekijk parcours 2,5 km