De Marathon Kerkdienst

De Marathon Kerkdienst is een kerkdienst, die aan de vooravond van de NN Marathon Rotterdam wordt gehouden en is bedoeld voor zowel lopers als supporters van lopers. De inspiratie van vergelijkbare diensten in Berlijn en New York heeft ertoe geleid dat deze dienst in 2006 ook naar Rotterdam is gehaald.

De kerkdienst is uiteraard voor iedereen toegankelijk, maar wel gericht op lopers en hun supporters en duurt ongeveer een uur. Er wordt gebeden en een aantal vlot in het gehoor liggende liederen worden gezongen. Het meewerkende koor is Koor Hemelsbreed onder leiding van Willem Blonk. De ‘preek’ is een bezinning op de grote loop van de volgende dag. Tijdens die bezinning wordt in de spiegel gekeken: zowel die van de Bijbel als die van de Marathon zelf. De dienst is internationaal georiënteerd, zodat ook buitenlandse deelnemers de dienst kunnen volgen.

De dienst wordt geleid door de Pastores Gerda Martens en Ds. Guus Koelman, oud marathonloper. 

Na afloop is er gelegenheid ook iets te drinken: koffie, thee, of fris. Dé plek om elkaar verder te ontmoeten, verwachtingen en loopervaringen uit te wisselen. Voor een echt goede voorbereiding kan deze dienst natuurlijk niet worden gemist!

Datum: Zaterdag 13 april 2024
Tijd: 19.00 – 20.00 uur; mogelijkheid tot napraten
Locatie: Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam