Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt tot 13 april wijzigen van afstand door in te loggen op jouw dashboard, mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

 • Log in op jouw dashboard. De link staat in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.
Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het annuleren van jouw inschrijving is alleen mogelijk tot en met 1 maart 2024 én als jij bij de inschrijving een annuleringsregeling hebt aangeschaft. De annuleringsverzekering is enkel te gebruiken voor de NN Marathon Rotterdam. Neem contact op met de organisatie om gebruik te maken van je annuleringsregeling.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Enkel bij deelnemers aan de NN Kids Runs 1 km is het mogelijk om tijdens het inschrijven een extra coachnummer te bestellen. De coaches ontvangen geen medaille bij de NN Kids Runs.

Datum

Wanneer vindt de NN Marathon Rotterdam plaats?
De 43e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april 2024. 

Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Alle deelnemers aan de marathonafstand ontvangen gratis een event shirt. Je kunt tijdens het inschrijven jouw gewenste maat aangeven, zolang de voorraad van de betreffende maat strekt. Het shirt ontvang je bij het ophalen van je startnummer op de Marathon Sport Expo. Marathonlopers en deelnemers aan de TBI Business Runs ontvangen een uniek oranje-paars design. Deelnemers aan de 1/4 Marathon en City Run hebben de mogelijkheid om het blauwe shirt te kopen voor €30,00. 

De bijbehorende maattabellen vind hier.

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
De 43e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april 2024. Het is hier mogelijk om je in te schrijven.

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe nodig ik teamleden uit?
Heb je hulp nodig bij het uitnodigen van de teamleden nadat je bedrijf, school of groep is ingeschreven? Volg dan na aanmelding van je bedrijf de stappen uit deze handleiding.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Als je je hebt ingeschreven, heb je een bevestiging per e-mail ontvangen met daarin een link naar jouw dashboard. Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard via de link in de bevestigingsmail.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • NN Marathon Rotterdam: 18 jaar
 • 1/4 Marathon Rotterdam: 14 jaar
 • City Run Rotterdam: 12 jaar
 • NN Kids Run 2,5 km: 7-15 jaar
 • NN Kids Run 1 km: 6-10 jaar
 • TBI Business Duo Marathon: 18 jaar
 • TBI Business Estafette Marathon: 14 jaar
 • Your Marathon Challenge: geen minimumleeftijd
 • The Marathon Rotterdam Walk: geen minimumleeftijd
Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot de start van de desbetreffende afstand (digitaal) inschrijven, mits deze is uitverkocht.

De inschrijving voor het NK Marathon sluit eerder, namelijk op 31 maart 2024 om 23:59 uur tenzij de startnummers al eerder zijn uitverkocht.

Snelle lopers

Kan ik me aanmelden als snelle loper?
Lees hier alle informatie over het aanmelden als snelle loper voor de NN Marathon Rotterdam.

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Het overdragen van je startnummer is mogelijk t/m 13 april. 

Indien je het startnummer overdraagt na 17 maart zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Wel staat jouw naam goed in de uitslag. De startwave, verwachte eindtijd en kledingmaat kunnen niet aangepast worden. Er worden €5,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

LET OP: Heb jij het startbewijs overgenomen van iemand na 17 maart, dan dienen jullie onderling de link voor het afhaalbewijs door te sturen naar de nieuwe eigenaar.

Bekijk hier de handleiding.

Startnummer

Waar vind ik informatie over de startnummers?
Klik 
hier voor alle informatie over de startnummers.

TBI Business Duo teams en TBI Business Estafette teams krijgen per post hun Business pakket opgestuurd. In dit pakket zitten de startnummers. Het startnummer is aan de binnenkant voorzien van een kader waarin algemene en medische gegevens kunnen worden vermeld. Deze startnummers hebben geen Bib-Tag.

Je ontvangt samen met deze startnummers ook een startnummerband met een exchange startnummer waaraan een Bib-tag is bevestigd. Aan deze startnummerband bevestig je het EXCHANGE startnummer. Deze band inclusief startnummer is het wisselitem. Hierdoor heeft elke loper een tijd in de uitslag.

LET OP: heb jij het startbewijs overgenomen van iemand na 17 maart, dan dienen jullie onderling de link voor het afhaalbewijs te sturen en zal de naam van de oorspronkelijke deelnemer op het startnummer gedrukt worden.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 12 maart je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers. 

Op de marathonafstand wordt er gestart in vijf startwaves. Bij de 1/4 Marathon Rotterdam in vier startwaves. Zorg dat je minimaal 15-30 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Bij de City Run Rotterdam is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startwaves.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of per fiets te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement.

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar vind ik informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Er is kleedgelegenheid voor dames en heren in De Doelen op zondag. Klik hier voor alle informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte.

De kleedgelegenheid en tassenafgifte voor de NN Marathon Rotterdam 2024 is uitverkocht.

Marathon Sport Expo

Waar vind ik informatie over de Marathon Sport Expo?
Klik hier voor informatie alle informatie over de Marathon Sport Expo.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Deelnemers aan The Marathon Rotterdam Walk ontvangen een herinneringspin.

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren? 
Alle deelnemers kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken. De kosten hiervoor bedragen op zaterdag voor de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam op zaterdag € 5,- en voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam op zondag € 8,-. Dit was tot 14 maart mogelijk via jouw account.

Je kunt nog wel na het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 7,00 voor de NN Kids Runs en City Run Rotterdam en € 10,- voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam. 

Tijdens het marathon weekend kan je op de volgende locaties je medaille laten graveren:

 • Zaterdag: bij finish aan zijde van Stadhuisplein
 • Zondag: Schouwburgplein  
Pacers

Zijn er pacers?
Ja, in samenwerking met de NN Marathon Rotterdam zal het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen op de marathonafstand. Klik hier voor alle informatie over het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn bij de NN Marathon Rotterdam geldprijzen te winnen voor de drie mannen en vrouwen vanaf categorie M35 en hoger. Bij de City Run Rotterdam en de 1/4 Marathon Rotterdam zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen. Let op: De bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Super Marathon Masters

Waar vind ik informatie over de Super Marathon Masters?
Klik hier voor alle informatie over de Super Marathon Masters.

The Marathon Rotterdam Walk

Waar vind ik informatie over The Marathon Rotterdam Walk? 
The Marathon Rotterdam Walk vindt plaats op zaterdag 13 april 2024. Voor meer informatie over deze wandeling kun je deze pagina bekijken. 

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij alle onderdelen van de NN Marathon Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. 
 • Bedek het startnummer niet met je handen of jack tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
Tijdens de NN Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • Elk 5 kilometerpunt
 • Halve-marathonpunt
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish

Tijdens de 1/4 Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 5 kilometerpunt
 • 10 kilometerpunt
 • Finish

Tijdens de City Run Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish
Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • NN Marathon Rotterdam: 5 uur en 30 minuten (21, 1 km binnen 2u45, je dient de Erasmusbrug richting centrum ten laatste om 14u15 te passeren, 28 km binnen 3u40)
 • 1/4 Marathon Rotterdam: 1 uur en 20 minuten (6 km binnen 50 minuten, 9 km binnen 1 uur en 10 minuten)
 • City Run Rotterdam: 45 minuten

De tijd gaat in wanneer de achterste loper over de startlijn loopt.

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Voor The Marathon Rotterdam Walk gelden de volgende tijdslimieten:

 • 15 km: maximaal 5 uur
 • 10 km: maximaal 3,5 uur
 • 5 km: maximaal 2 uur

De tijd gaat in wanneer de achterste loper over de startlijn loopt.

De tijdstabel voor de marathonafstand is:

     eerste loper  laatste loper
Afstand   Straat wave 1 wave 5
Start Schiedamsedijk  10:00:00 10:36:00
Kilometer 1 Laan op zuid 10:02:56 10:44:18
Kilometer 2 Laan op zuid 10:05:53 10:52:35
Kilometer 3 Stadionweg 10:08:49 11:00:53
Kilometer 4 Stadionweg 10:11:45 11:09:11
Kilometer 5 Adriaan Volkerlaan 10:14:42 11:17:28
Kilometer 6 Olympiaweg 10:17:38 11:25:46
Kilometer 7 Smeetslandseweg 10:20:34 11:34:04
Kilometer 8 Spinozaweg 10:23:31 11:42:22
Kilometer 9 Havenspoorpad 10:26:27 11:50:39
Kilometer 10 Havenspoorpad 10:29:23 11:58:57
Kilometer 11 Havenspoorpad 10:32:20 12:07:15
Kilometer 12 Havenspoorpad 10:35:16 12:15:32
Kilometer 13 Zuiderparkweg 10:38:12 12:23:50
Kilometer 14 Slinge 10:41:09 12:32:08
Kilometer 15 Slinge 10:44:05 12:40:25
Kilometer 16 Oldegaarde 10:47:01 12:48:43
Kilometer 17 Oldegaarde 10:49:58 12:57:01
Kilometer 18 Vaanweg 10:52:54 13:05:18
Kilometer 19 Zuiderparkweg 10:55:50 13:13:36
Kilometer 20 Oldegaarde 10:58:46 13:21:54
Kilometer 21 Dorpsweg 11:01:43 13:30:11
Kilometer 22 Brielselaan 11:04:39 13:38:29
Kilometer 23 Brielselaan 11:07:35 13:46:47
Kilometer 24 Putselaan 11:10:32 13:55:05
Kilometer 25 Laan op zuid 11:13:28 14:03:22
Kilometer 26 Laan op zuid 11:16:24 14:11:40
Kilometer 27 Erasmusbrug 11:19:21 14:19:58
Kilometer 28 Westblaak 11:22:17 14:28:15
Kilometer 29 Overblaak 11:25:13 14:36:33
Kilometer 30 Warande 11:28:10 14:44:51
Kilometer 31 Boezemstraat 11:31:06 14:53:08
Kilometer 32 Bosdreef 11:34:02 15:01:26
Kilometer 33 Bosdreef 11:36:59 15:09:44
Kilometer 34 Boszoom 11:39:55 15:18:01
Kilometer 35 Boszoom 11:42:51 15:26:19
Kilometer 36 Kralingseweg 11:45:48 15:34:37
Kilometer 37 Kralingse Plaslaan 11:48:44 15:42:55
Kilometer 38 Kralingse Plaslaan 11:51:40 15:51:12
Kilometer 39 Boezemstraat 11:54:37 15:59:30
Kilometer 40 Warande 11:57:33 16:07:48
Kilometer 41 Overblaak 12:00:29 16:16:05
Kilometer 42 Coolsingel 12:03:26 16:24:23
Coolsingel Coolsingel 12:04:00 16:26:00
Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de kleedaccomodaties, de start, de finish, elke 2,5 km langs het parcours en bij de 
wisselpunten van de TBI Business Runs.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Opvang verdwaalde kinderen

Gro-up Corner op zaterdag 13 april
Op de Coolsingel tegenover het Stadhuis staat de gro-up corner waar wij verschillende leuke en verrassende activiteiten organiseren. Alle kinderen, jongeren en ouders zijn welkom!

Jouw kind verdwaald? Kom naar de gro-up corner
Als jullie elkaar op de Coolsingel uit het oog verliezen, kun je bij ons terecht. Wij zorgen tijdens de NN Kids Run op zaterdag 13 april voor de opvang van de verdwaalde kind(eren).

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

NN Marathon Rotterdam

Tijdens de NN Marathon Rotterdam zullen verzorgingsposten met water en AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Op 25km en 35km is er thee beschikbaar. Op 20km zijn er bananen voorzien.  Daarnaast zijn er sponsposten voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Direct na de finish is ook water, AA Drink Smart recovery, thee beschikbaar. Bij de finish kun je ook bananen vinden. 
We adviseren alle lopers gebruik te maken van de verzorgingsposten zoals je gewend bent tijdens je voorbereiding.

1/4 Marathon Rotterdam

Tijdens de 1/4 Marathon Rotterdam zal er een verzorgingspost met water en AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) worden ingericht op het 5-km punt. Direct na de finish is ook water, AA Drink-Iso Lemon en zijn er bananen beschikbaar.

City Run Rotterdam en NN Kids Runs
Direct na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Veilig en verantwoord lopen
Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

Als je als atleet de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

Atleten hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Wisselpunten

Waar bevinden de wisselpunten van de Business Estafette Marathon zich?
De wisselpunten van de TBI Business Estafette Marathon bevinden zich op de volgende locaties:

1e loper  Start om 10:00 uur op de Schiedamsedijk
2e loper Wisselpunt 1: 10 km (Pascalweg)
3e loper / 2e loper TBI Business Duo Marathon  Wisselpunt 2: 21 km (Dorpsweg)
4e loper Wisselpunt 3: ca. 30 km (Mariniersweg), loper finisht op de Coolsingel

 

De deelnemers lopen respectievelijk 9 km – 12 km – 8,5 km – 12,5 km. 

De wisselpunten zijn herkenbaar aan de grote borden in de wisselzone met opschrift “wisselpunt” 1, 2 of 3. De wisselpuntvakken bevinden zich parallel aan het marathonparcours. Voor het wisselpunt worden de lopers van het parcours afgeleid en na het wisselpunt komt men weer op het marathonparcours. Houd je aan de instructies van de medewerkers van de organisatie op de wisselpunten. Spreek van te voren een plek af in de wisselzone voor een snelle wissel.

 

LOPER 1 – START SCHIEDAMSEDIJK

De start van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op de Schiedamsedijk (ter hoogte van Mainport hotel) om 10:00 uur. De 1e loper is ingedeeld in een startwave op basis van de bij inschrijving opgegeven verwachte eindtijd van het team. Op het startnummer staat een cijfer dat overeenkomt met de wave waarin de loper moet starten. Er wordt in 5 waves gestart en deze startwaves volgen elkaar kort op. De startwave-vakken (1, 2, 3, 4 en 5) zijn duidelijk aangegeven met grote gele borden.

 

LOPERS 2 EN 3 VERTREK NAAR WISSELPUNTEN - PER BUS

Lopers 2 en 3 vertrekken met de bus vanaf het Pompenburg naar het wisselpunt;
Loper 2: Vertrek bussen naar wisselpunt 1 (9 km) Pascalweg ± 09:15 uur
Loper 3: Vertrek bussen naar wisselpunt 2 (halve marathon) Dorpsweg ± 09:50 uur

De bussen staan opgesteld bij bushalte Pompenburg, (vlak bij de gele brug) nabij het Hofplein. Deze bussen hebben stickers op de voorzijde van de bus. Medewerkers van de organisatie zullen assistentie verlenen. De bussen zijn uitsluitend bestemd voor deelnemers, dus niet voor begeleiders. Toegang wordt verleend op vertoon van het BEM startnummer.

LET OP: De lopers voor de TBI Business Duo Marathon stappen ook in de bus voor wisselpunt 2. Zorg dat je tijdig bij de juiste bus bent! Op de bussen is duidelijk vermeld naar welk wisselpunt zij vertrekken.

 

LOPER 4 – WISSELPUNT 3 MARINIERSWEG

Er worden geen bussen ingezet naar het 3e wisselpunt. Dit wisselpunt bevindt zich op loopafstand van de finishlocatie.

 

DIENSTREGELING TERUG NAAR POMPENBURG

In de nabijheid van wisselpunten 1 en 2 staan de bussen opgesteld die deelnemers terugbrengen naar de Pompenburg.

Bussen vanaf wisselpunt 1 naar Pompenburg ± 11:30 uur
Bussen vanaf wisselpunt 2 naar Pompenburg ± 12:50 uur

Bovenstaande vertrektijd is onder voorbehoud. Indien alle deelnemers zich in de bussen gemeld hebben of als een bus vol is, kan het voorkomen dat de bus eerder vertrekt. De medewerker van de organisatie bepaalt wanneer de bus vertrekt. Ook de bus terug naar de Pompenburg is alleen bestemd voor deelnemers.

 

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement wprdt er een app gelanceerd. In deze app: 

 • Kunnen je vrienden/familie je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement updaten we de volledige deelnemerslijst); 
 • Kun je alle belangrijke informatie vinden en ontvang je eventupdates; 
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters. 

Download de NN Marathon Rotterdam app:

 • Download hier de gratis app voor Android 
 • Download hier de gratis app voor iOS 
Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de NN Marathon Rotterdam?
Klik hier voor alle informatie over het goede doel.

Halve marathon

Is er een halve marathon?
Nee, er is geen halve marathon voor individuele deelnemers. Wil je toch een halve marathon lopen? Schrijf je dan in voor de TBI Business Duo Marathon.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Maak het jezelf en jouw supporters gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Rotterdam van! Rotterdam.info biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Klik hier voor alle informatie rondom een goede voorbereiding.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Voor de marathonafstand zal er een wachtlijst worden geopend als deze afstand is uitverkocht. De wachtlijst geeft geen garantie dat er startbewijzen beschikbaar komen. 

Update 21-2-2024: Helaas komen er voor de editie van 2024 geen extra startbewijzen meer beschikbaar. Iedereen die op de wachtlijst stond ingeschreven heeft hierover bericht ontvangen per mail.

World Athletics label

De NN Marathon Rotterdam is in 2023 bekroond met het World Athletics Road Race Gold Label. Dit is een onderscheiding van de internationale atletiekfederatie.