Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

COVID-19

Wat gebeurt er met mijn inschrijving wanneer de NN Marathon Rotterdam ten gevolge van COVID-19 geen doorgang kan vinden op zaterdag 9 en zondag 10 april?
Wanneer het evenement op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022 onverhoopt geen doorgang kan vinden ten gevolge van COVID-19, blijven alle aangeschafte startbewijzen geldig voor de 41e editie op de nieuw te bepalen datum. Indien je staat ingeschreven als onderdeel van een groep, blijft jouw inschrijving ook geldig. Wanneer een groepslid niet kan deelnemen tijdens de 41e editie op de nieuw te bepalen datum, kan de contactpersoon van de groep deze uit de groep verwijderen en een nieuwe deelnemer toevoegen.

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt alleen nog van afstand wijzigen op de Sport Expo, mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het annuleren van jouw inschrijving is alleen mogelijk tot 1 maart én als jij bij de inschrijving een annuleringsregeling hebt aangeschaft.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Enkel bij deelnemers aan de NN Kids Runs 1 km is het mogelijk om tijdens het inschrijven een extra coachnummer te bestellen. De coaches ontvangen geen medaille bij de NN Kids Runs.

Datum

Wanneer vindt de NN Marathon Rotterdam plaats?
De 42e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023. 

Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Alle deelnemers aan de marathonafstand ontvangen gratis een event shirt. Je kunt tijdens het inschrijven jouw gewenste maat aangeven, zolang de voorraad van de betreffende maat strekt. Het shirt ontvang je bij het ophalen van je startnummer op de Marathon Sport Expo. Benieuwd naar het ontwerp? Klik hier. De bijbehorende maattabellen vind hier.

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
De 42e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023. Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • NN Marathon Rotterdam: 20 jaar
 • 1/4 Marathon Rotterdam: 14 jaar
 • City Run Rotterdam: 12 jaar
 • NN Kids Run 2,5 km: 7-15 jaar
 • NN Kids Run 1 km: 6-10 jaar
 • TBI Business Duo Marathon: 18 jaar
 • TBI Business Estafette Marathon: 14 jaar
 • Your Marathon Challenge: geen minimumleeftijd
Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot de start van de desbetreffende afstand (digitaal) inschrijven, mits deze is uitverkocht.

Snelle lopers

Kan ik me aanmelden als snelle loper?
Het is nog niet mogelijk om je aan te melden als snelle loper voor de 42e editie van de NN Marathon Rotterdam op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023.

Studentenkorting

Krijg ik als student korting?
De studentenkorting bedraagt € 5,- voor de NN Marathon Rotterdam, € 2,50 voor de 1/4 Marathon Rotterdam en € 2,50,- voor de City Run Rotterdam.

Voorwaarden

 • Als student sta je inschreven voor een voltijd dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of HBO-instelling;
 • Je dient voorafgaand aan het evenement al minimaal één jaar student te zijn;
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement;
 • Wanneer je het startnummer ophaalt, dien je jouw studentenpas te laten zien.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of per fiets te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement.

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar vind ik informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Er is kleedgelegenheid voor dames en heren in De Doelen. Klik hier voor alle informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte.

Marathon Sport Expo

Waar vind ik informatie over de Marathon Sport Expo?
Klik hier voor informatie alle informatie over de Marathon Sport Expo.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren? 
Alle deelnemers kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken. De kosten hiervoor bedragen op zaterdag voor de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam op zaterdag € 5,- en voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam op zondag € 7,-. Dit was tot 14 maart mogelijk via jouw account.

Je kunt nog wel na het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 7,00 voor de NN Kids Runs en City Run Rotterdam en € 9,- voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam. 

Tijdens het marathon weekend kan je op de volgende locaties je medaille laten graveren:

 • Zaterdag: bij finish aan zijde van Stadhuisplein
 • Zondag: Schouwburgplein  
Pacers

Zijn er pacers?
Ja, in samenwerking met de NN Marathon Rotterdam zal het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen op de marathonafstand. Klik hier voor alle informatie over het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn bij de NN Marathon Rotterdam geldprijzen te winnen voor de drie mannen en vrouwen vanaf categorie M35 en hoger. Bij de City Run Rotterdam en de 1/4 Marathon Rotterdam zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen. Let op: De bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Super Marathon Masters

Waar vind ik informatie over de Super Marathon Masters?
Klik hier voor alle informatie over de Super Marathon Masters.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij alle onderdelen van de NN Marathon Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
Tijdens de NN Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • Elk 5 kilometerpunt
 • Halve-marathonpunt
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish

Tijdens de 1/4 Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 5 kilometerpunt
 • 10 kilometerpunt
 • Finish

Tijdens de City Run Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish
Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • NN Marathon Rotterdam: 5 uur en 30 minuten (21, 1 km binnen 2u45, je dient de Erasmusbrug richting centrum ten laatste om 14u15 te passeren, 28 km binnen 3u40)
 • 1/4 Marathon Rotterdam: 1 uur en 20 minuten (6 km binnen 50 minuten, 9 km binnen 1 uur en 10 minuten)
 • City Run Rotterdam: 45 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de kleedaccomodaties, de start, de finish, elke 2,5 km langs het parcours en bij de 
wisselpunten van de TBI Business Runs.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

NN Marathon Rotterdam

Tijdens de NN Marathon Rotterdam zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er sponsposten voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Direct na de finish is ook AA Drink Smart recovery, water en fruit beschikbaar. 
We adviseren alle lopers gebruik te maken van de verzorgingsposten zoals je gewend bent tijdens je voorbereiding.

1/4 Marathon Rotterdam

Tijdens de 1/4 Marathon Rotterdam zal er een verzorgingspost met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) en water worden ingericht op het 5-km punt. Direct na de finish is ook AA Drink-Iso Lemon, water en fruit beschikbaar.

City Run Rotterdam en NN Kids Runs
Direct na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Veilig en verantwoord lopen
Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

Als je als atleet de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

Atleten hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement is er een nieuwe app gelanceerd. In deze app: 

 • Kunnen je vrienden/familie je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement updaten we de volledige deelnemerslijst); 
 • Kun je alle belangrijke informatie vinden en ontvang je eventupdates; 
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters. 

Download de nieuwe NN Marathon Rotterdam 2022 app. Heb je al een app van een vorige editie? Deze is niet langer bruikbaar. 

Download hier de gratis app voor Android 
Download hier de gratis app voor iOS 

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de NN Marathon Rotterdam?
Klik hier voor alle informatie over het goede doel.

Halve marathon

Is er een halve marathon?
Nee, er is geen halve marathon voor individuele deelnemers. Wil je toch een halve marathon lopen? Schrijf je dan in voor de TBI Business Duo Marathon.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Maak het jezelf en jouw supporters gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Rotterdam van! Rotterdam.info biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.