Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Coronatoegangsbewijs (CTB)

Heb ik een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig?
Per 25 september zijn door het kabinet versoepelingen aangekondigd, hetgeen voor deelnemers en toeschouwers het volgende betekent. 

Deelnemers
Deelnemen aan een hardloopwedstrijd in de openlucht wordt gezien als sportbeoefening. Dit mag zonder COVID-19 gerelateerde beperkende maatregelen plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) hiervoor is dus niet nodig.

Toeschouwers
NN Marathon Rotterdam wordt voor de toeschouwers langs het parcours gezien als doorstroomactiviteit. Dit mag zonder COVID-19 gerelateerde beperkende maatregelen plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is hiervoor dus niet nodig.

Uitgezonderd is op dit moment de Coolsingel: in een afgesloten gebied tussen de Meent en de finish dient men wel over een coronatoegangsbewijs (CTB) te beschikken. Hier wordt op gecontroleerd. 

Voor toegang tot de Marathon Sport Expo is ook geen coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Voor toegang tot de Pasta Party is wel een coronatoegangsbewijs benodigd. 

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Enkel bij deelnemers aan de NN Kids Runs 1 km is het mogelijk om tijdens het inschrijven een extra coachnummer te bestellen.

Datum

Wanneer vindt de NN Marathon Rotterdam plaats?
De 41e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022. Inschrijven is nog niet mogelijk.

Event shirt

Kan ik een event shirt bestellen?
Alle deelnemers aan de marathonafstand ontvangen gratis een event shirt. Je kunt tijdens het inschrijven jouw gewenste maat aangeven, zolang de voorraad van de betreffende maat strekt. Het shirt ontvang je bij het ophalen van je startnummer op de Marathon Sport Expo. Bekijk het ontwerp hier.

Bekijk hieronder de maattabellen (in centimeters):
Mannen

  Chest Waist Seat
XS 33-35 27-29 32-34
S 35-38 29-31 34-37
M 38-41 31-34 37-40
L 41-44 34-37 40-43
XL 44-48 37-41 43-46


Vrouwen

  Chest Waist Hip
XS 30-32 24-26 33-35
S 32-35 26-28 35-38
M 35-37 28-31 38-40
L 37-40 31-34 40-43
XL 40-44 34-38 43-47
Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
De 41e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022. Inschrijven is nog niet mogelijk.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen (momenteel niet mogelijk) of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

 • NN Marathon Rotterdam: 20 jaar
 • AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: 14 jaar
 • City Run Rotterdam: 12 jaar
 • NN Kids Run 2,5 km: 7-15 jaar
 • NN Kids Run 1 km: 6-10 jaar
 • TBI Business Duo Marathon: 18 jaar
 • TBI Business Estafette Marathon: 14 jaar
 • Your Marathon Challenge: geen minimumleeftijd
Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot de start van de desbetreffende afstand (digitaal) inschrijven, mits deze niet is uitverkocht.

Snelle lopers

Kan ik me aanmelden als snelle loper?
Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Startnummer

Waar vind ik informatie over de startnummers?
Klik 
hier voor alle informatie over de startnummers.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 20 september je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers. 

Op de marathonafstand wordt er gestart in vijf startwaves. Bij de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam in vier startwaves. Zorg dat je minimaal 15-30 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Bij de City Run Rotterdam is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startwaves.

Studentenkorting

Krijg ik als student korting?
De studentenkorting bedraagt € 5,- voor de NN Marathon Rotterdam, € 2,50 voor de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam en € 2,50,- voor de City Run Rotterdam.

Voorwaarden

 • Als student sta je inschreven voor een voltijd dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of HBO-instelling;
 • Je dient voorafgaand aan het evenement al minimaal één jaar student te zijn;
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement;
 • Wanneer je het startnummer ophaalt, dien je jouw studentenpas te laten zien.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement.

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar ik informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Klik hier voor alle informatie over de kleedgelegenheid en tassenafgifte.

Marathon Sport Expo

Waar vind ik informatie over de Marathon Sport Expo?
Klik hier voor informatie alle informatie over de Marathon Sport Expo.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren? 
Alle deelnemers kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken. De kosten hiervoor bedragen op zaterdag voor de NN Kids Runs en de City Run Rotterdam op zaterdag € 5,- en voor de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam op zondag € 7,-. Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw account. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 6,50 voor de NN Kids Runs en City Run Rotterdam en € 8,- voor de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam. 

Muziek

Is er muziek op het parcours?
Op 24 oktober 2021 vindt zoals gebruikelijk de 'Heartbeat of Rotterdam' plaats. Tientallen bands, DJ' acts en orkesten staan langs het parcours van de NN Marathon Rotterdam om je te entertainen. Gemiddeld is er bijna elke kilometer een muziekpunt ingericht. De acts verbinden met hun muziek de hartslag van de vele duizenden lopers met de urban beat van de stad en vormen zo samen de 'Heartbeat of Rotterdam'. Rotterdam staat naast zijn supersnelle parcours wereldwijd bekend om zijn geweldige ambiance en het enthousiaste publiek en dat wordt door de 'Heartbeat of Rotterdam' nog eens benadrukt. Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Stuur dan een e-mail naar info@marathonrotterdam.nl.

Pacers

Zijn er pacers?
Ja, in samenwerking met de NN Marathon Rotterdam zal het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen op de marathonafstand. Klik hier voor alle informatie over het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn bij de NN Marathon Rotterdam geldprijzen te winnen voor de drie mannen en vrouwen vanaf categorie M35 en hoger. Bij de City Run Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw. Bij deze afstanden zijn ereprijzen te winnen. Let op: De bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Super Marathon Masters

Waar vind ik informatie over de Super Marathon Masters?
Klik hier voor alle informatie over de Super Marathon Masters.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij alle onderdelen van de NN Marathon Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
Tijdens de NN Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • Elk 5 kilometerpunt
 • Halve-marathonpunt
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish

Tijdens de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 5 kilometerpunt
 • 10 kilomterpunt
 • Finish

Tijdens de City Run Rotterdam staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • 1000 en 500 meter voor de finish op de Coolsingel
 • Finish
Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • NN Marathon Rotterdam: 5 uur en 30 minuten (21, 1 km binnen 2u45, je dient de Erasmusbrug richting centrum ten laatste om 14u15 te passeren, 28 km binnen 3u40)
 • AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: 1 uur en 20 minuten (6 km binnen 50 minuten, 9 km binnen 1 uur en 10 minuten)
 • City Run Rotterdam: 45 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de kleedaccomodaties, de start, de finish, elke 2,5 km langs het parcours en bij de 
wisselpunten van de TBI Business Runs.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

NN Marathon Rotterdam

Tijdens de NN Marathon Rotterdam zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er sponsposten (bekertjes water en sponzen) voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Direct na de finish is ook AA Drink Smart recovery, water en fruit beschikbaar. 
Om maag- en darmklachten te voorkomen, wordt er op de verzorgingsposten onderweg geen fruit aangereikt. We adviseren alle lopers gebruik te maken van de verzorgingsposten zoals je gewend bent tijdens je voorbereiding.

AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam

Tijdens de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam zal er een verzorgingspost met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) en water worden ingericht op het 5-km punt. Direct na de finish is ook AA Drink-Iso Lemon, water en fruit beschikbaar.

City Run Rotterdam en NN Kids Runs
Direct na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA Drink-Iso Lemon.

Veilig en verantwoord lopen
Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

Als je als atleet de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

Atleten hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop van het evenement wordt de app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe die er tot dan nog niet in staan);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.

Download hier de gratis app voor Android
Download hier de gratis app voor iOS

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de NN Marathon Rotterdam?
Klik hier voor alle informatie over het goede doel.

Halve marathon

Is er een halve marathon?
Nee, er is geen halve marathon voor individuele deelnemers. Wil je toch een halve marathon lopen? Schrijf je dan in voor de TBI Business Duo Marathon.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Maak het jezelf en jouw supporters gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Rotterdam van! Rotterdam.info biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst. Je kunt kijken of je een startbewijs voor jouw gewenste afstand kunt vinden op ons vraag en aanbod-platform


Uitslagen

Ben je op zoek naar een uitslag? De eerste uitslagen staan online en worden constant aangevuld.

Lees meer