Coronatoegangsbewijs (CTB)

Per 25 september zijn door het kabinet versoepelingen aangekondigd, hetgeen voor deelnemers en toeschouwers het volgende betekent. 

Deelnemers
Deelnemen aan een hardloopwedstrijd in de openlucht wordt gezien als sportbeoefening. Dit mag zonder COVID-19 gerelateerde beperkende maatregelen plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) hiervoor is dus niet nodig.

Toeschouwers
NN Marathon Rotterdam wordt voor de toeschouwers langs het parcours gezien als doorstroomactiviteit. Dit mag zonder COVID-19 gerelateerde beperkende maatregelen plaatsvinden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is hiervoor dus niet nodig.

Coolsingel
Uitgezonderd is op dit moment de Coolsingel: in een afgesloten gebied direct langs het parcours dient men wel over een coronatoegangsbewijs (CTB) te beschikken. Hier wordt op gecontroleerd. Hierover volgt later meer informatie. 

Marathon Sport Expo
Voor toegang tot de Marathon Sport Expo is geen coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Voor toegang tot de Pasta Party is wel een coronatoegangsbewijs benodigd. 

Theater Rotterdam en De Doelen (Schouwburgplein).
Voor toegang tot Theater Rotterdam en De Doelen is geen coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. 

Let op: Blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Blijf handen wassen en geef elkaar (daar waar het kan) de ruimte. Bezoek de NN Marathon Rotterdam niet met ziekteklachten (wees voorzichtig als je tot een kwetsbare doelgroep behoort, bijvoorbeeld ongevaccineerd of wel gevaccineerd maar met een afweerstoornis). Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Programma | vrijdag

22 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam

Programma | zaterdag

23 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
11.30 uur Start Your Marathon Challenge Schiedamsedijk
13.15 uur Start NN Kids Runs 1 km - 6-7 jaar Coolsingel
13.30 uur Start NN Kids Runs 1 km - 8 jaar Coolsingel
13.45 uur Start NN Kids Runs 1 km - 9 jaar Coolsingel
14.00 uur Start NN Kids Runs 1 km - 10 jaar Coolsingel
14.15 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 7-11 jaar Coolsingel
14.45 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 12-15 jaar Coolsingel
15.30 uur Start City Run Rotterdam (4,2 km) Coolsingel
17.00 - 21.30 uur Pasta Party Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
19.00 - 20.00 uur Kerkdienst Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam

Programma | zondag

24 oktober 2021
Tijd Activiteit Locatie
07.00 - 10.00 uur Startnummer ophalen Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
09.15 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 1 Burg. van Walsumweg
09.30 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 2 Burg. van Walsumweg
09.45 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 3 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 4 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 1 Schiedamsedijk
10.07 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 2 Schiedamsedijk
10.14 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 3 Schiedamsedijk
10.21 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 4 Schiedamsedijk
10.28 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 5 Schiedamsedijk
16.25 uur Laatste loper NN Marathon Rotterdam Coolsingel

Parcoursen

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het Nederlands record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2019 met een tijd van 02:06:18 de finish op de heroïsche Coolsingel passeerde.

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam
Marius Kipserem (M) - 02:04:11 (2019)
Tiki Gelana (V) - 02:18:58 (2012)

NN Marathon Rotterdam


Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.

Wisselpunten TBI Business Runs:

1e loper  Start om 10:00 uur op de Schiedamsedijk
2e loper Wisselpunt 1: 10 km (Pascalweg)
3e loper Wisselpunt 2: 21 km (Dorpsweg)
4e loper Wisselpunt 3: ca. 30 km (Mariniersweg), loper finisht op de Coolsingel


Parcours 2021

AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam


Het stadse parcours van de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte van het parcours bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van het officiële marathonparcours. Bij Kralingen is het publiek volop aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Alle lopers krijgen, behalve hun eindtijd, ook de exacte tijd op de 10 kilometer geregistreerd. De laatste circa 550 meter kun je genieten van de heroïsche finish op de feestelijke Coolsingel.

Parcours 2021

City Run Rotterdam


De City Run Rotterdam start op de Coolsingel, vlakbij het WTC. Vanaf hier leidt de route naar de Leuvehaven in de richting van de Erasmusbrug en keert via het Maritiem District terug naar de bruisende Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis, waar ook de marathonlopers een dag later finishen. Gegarandeerd een echte marathon beleving.

Parcours 2021

NN Kids Runs


De start van de NN Kids Runs is op de Coolsingel. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis en 
is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Parcours NN Kids Run 1 km 2021 - Parcours NN Kids Run 2,5 km 2021

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
In verband met de productietijd van de startnummers is het tot en met 22 september mogelijk om je voornaam op het startnummer gedrukt te krijgen en een verwachte eindtijd in te vullen. Iedereen moet het startnummer ophalen op vrijdag 22, zaterdag 23 of zondag 24 oktober in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd.

Schrijf je je voor 21 september in voor de NN Kids Runs, dan krijg je het startnummer thuisgestuurd, iedereen die zich na 20 september inschrijft moet het startnummer ophalen op vrijdag 22 of zaterdag 23 oktober in het WTC-gebouw.

Startnummers buitenlandse deelnemers

Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 22, zaterdag 23 of zondag 24 oktober 2021 in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd.

Startnummers scholen en bedrijven

Scholen en bedrijven kunnen zich inschrijven tot en met 24 september, daarna is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de NN Marathon Rotterdam naar de contactpersoon gestuurd. 

Startnummers

Deelnemers aan de marathonafstand ontvangen twee startnummers, één met Tag voor tijdsregistratie (draag deze goed zichtbaar op de borst) en één zonder Tag (draag deze op de rug). Je ontvangt veiligheidsspelden van ons. Deelnemers aan de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam en de City Run en NN Kids Runs ontvangen één startnummer (draag deze goed zichtbaar op de borst).

Vul het medisch paspoort in

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 22 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Wel staat jouw naam goed in de uitslag.

Let op: de startnummers zijn inmiddels besteld. Indien je nu een startnummer van iemand overneemt kun je niet meer wijzigen van startvak en shirtmaat. Deze neem je over van de originele loper.

Afstand wijzigen

Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 20 september? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Openingstijden Marathon Sport Expo

Waar vind ik informatie over de Marathon Sport Expo?
Klik hier voor informatie alle informatie over de Marathon Sport Expo.

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves voor de onderdelen op zondag wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 20 september in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Waar bevindt zich de kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Op zaterdag 23 oktober is er geen kleedgelegenheid en tassenafgifte mogelijk. Op zondag 24 oktober is kleedgelegenheid en tassenafgifte alleen beschikbaar voor deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam die dit bij het inschrijfformulier hebben aangevinkt (€ 1,50). 

Kleedgelegenheid
Op het startnummer staat het icoon kleedgelegenheid aangegeven waarmee je toegang hebt tot de kleedgelegenheid. Zonder startnummer met dit icoon krijg je geen toegang. Supporters krijgen ook geen toegang tot de kleedgelegenheid.

Voor heren bevindt de kleedgelegenheid zich in De Doelen via de ingang op het Kruisplein (open van 8.00 tot 17.00 uur). Voor dames is de kleedgelegenheid in de Stadsschouwburg via de ingang op het Schouwburgplein (open van 8.00 tot 17.00 uur). Spullen achterlaten in de kleedgelegenheid is niet toegestaan, deze worden verwijderd.

Tassenafgifte
De tassenafgifte (open van 8.00 tot 17.00 uur) bevindt zich in tentjes op het Schouwburgplein. Hier kun je je tas (zonder waardevolle spullen) op eigen risico afgeven. Let op: de maximale afmetingen voor tassen is 30 (l)x 20 (b) x 50 (h).

Looproutes naar de start | zondag

Schouwburgplein - Coolsingel - Churchillplein

Bekijk hier de looproutes naar de start van de NN Marathon Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. De kleedfaciliteiten en tassenafgifte zijn te vinden op het Schouwburgplein. Loop vervolgens via de Coolsingel naar één van de startlocaties.

Bekijk

Startvakken NN Marathon Rotterdam | Zondag

Schiedamsedijk

Loop vanaf Beurs naar Churchillplein de startvakken in. Gebruik de ingang van jouw startwave zoals staat aangegeven op de plattegrond. Jouw startwave staat vermeld op het startnummer. Zorg dat je minimaal 30 minuten voor de start klaarstaat in het startvak.

Bekijk

Startvakken AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam | zondag

Burgemeester van Walsumweg

Gebruik de ingang van jouw startwave zoals aangegeven op de plattegrond. Jouw startwave staat vermeld op het startnummer. Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de start klaarstaat in het startvak.

Bekijk

Route TBI Business Runs | zondag

naar start/wisselpunten

Bekijk hier de looproute naar de diverse wisselpunten van de Business Estafette Marathon. Zorg dat je hier op tijd klaarstaat.Bekijk

Finishgebied | zondag

Coolsingel - Weena - Schouwburgplein

Ook dit jaar is de finish op Coolsingel. We willen je verzoeken na de finish door te blijven lopen/wandelen naar het verzorgingsgebied om de doorstroom te kunnen bevorderen. De kleedfaciliteiten, tassenafgifte en medaille gravure zijn te vinden op het Schouwburgplein.

Bekijk

Start- en finishgebied | zaterdag

Coolsingel

De start is op de Coolsingel ter hoogte van het WTC. De NN Kids Runs starten in waves. Gebruik de ingang van jouw startvak (op jouw startnummer) zoals aangegeven op de plattegrond. De letter komt overeen met de borden op de Coolsingel bij de start. Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de start in je startvak staat.

Bekijk


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.