Parcoursen

Het parcours van NN Marathon Rotterdam staat bekend als de snelste van Nederland en één van de snelste ter wereld! In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het Nederlandse record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2024 met een tijd van 02:04:45 de finish op de heroïsche Coolsingel passeerde. De snelste Nederlands tijd gelopen in Rotterdam bij de vrouwen staat op naam van Nienke Brinkman die in 2022 een tijd van 02:22:51 neer wist te zetten.

De start bevindt zich aan de voet van de Erasmusbrug. Dit laat een onvergetelijke indruk achter op zowel de deelnemers als de toeschouwers. Met een high five van Lee Towers vervolg je je weg over de Erasmusbrug, richting het zuiden van Rotterdam. Uiteindelijk finish je als een held op de Coolsingel, waarbij toeschouwers je het laatste zetje zullen geven en je beloond wordt met veel gejuich, geklap en een medaille. Een herinnering voor het leven. Bekijk hiernaast de parcourskaarten van de NN Marathon Rotterdam 2025.

Interactieve plattegrond
Bekijk hier de interactieve plattegrond met looproutes naar de start en de diverse onderdoorgangen om het parcours over te steken. Tip: klik rechtsonder op "mijn locatie" om de dichtstbijzijnde locaties te zien.

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam
Bashir Abdi (M) - 02:03:36 (Europees record, 2021)
Tiki Gelana (V) - 02:18:58 (2012)

 

Download de gpx
NN Marathon Rotterdam


Parcours NN Marathon Rotterdam 2025


Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel.

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is officieel gemeten. 

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.


Wisselpunten TBI Business Runs:

1e loper  Start om 10:00 uur op de Schiedamsedijk
2e loper Wisselpunt 1: 10 km (Pascalweg)
3e loper Wisselpunt 2: 21 km (Dorpsweg)
4e loper Wisselpunt 3: ca. 30 km (Mariniersweg), loper finisht op de Coolsingel
1/4 Marathon Rotterdam

Parcours 1/4 Marathon Rotterdam 2025


Het stadse parcours van de ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte van het parcours bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van het officiële marathonparcours. Bij Kralingen is het publiek volop aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Alle lopers krijgen, behalve hun eindtijd, ook de exacte tijd op de 10 kilometer geregistreerd. De laatste circa 550 meter kun je genieten van de heroïsche finish op de feestelijke Coolsingel.

City Run Rotterdam


Parcours City Run Rotterdam 2025
De City Run Rotterdam start op de Coolsingel, vlakbij het WTC. Vanaf hier leidt de route naar de Leuvehaven in de richting van de Erasmusbrug en keert via het Maritiem District terug naar de bruisende Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis, waar ook de marathonlopers een dag later finishen. Gegarandeerd een echte marathon beleving.

Bekijk hier de plattegrond van het start- en finishterrein. 

NN Kids Runs


Parcours NN Kids Run 1 km 2025 - Parcours NN Kids Run 2,5 km 2025
De start van de NN Kids Runs is op de Coolsingel. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis en 
is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Bekijk hier de plattegrond van het start- en finishterrein. 

Your Marathon Challenge


Parcours Your Marathon Challenge 2025
De start van de Your Marathon Challenge is op de Coolsingel. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish op de Coolsingel 
is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

The Marathon Rotterdam Walk

Bekijk hier de routekaart in het groot. Of bekijk deze pagina voor meer informatie. 

 

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
Deelnemers kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 11, zaterdag 12 of zondag 13 april 2025 in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan.

Startnummers buitenlandse deelnemers

Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 11, zaterdag 12 of zondag 13 april 2025 in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan.

Startnummers scholen en bedrijven

Informatie over het ontvangen van startnummers voor scholen en bedrijven wordt op een later moment bekendgemaakt. De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de NN Marathon Rotterdam naar de contactpersoon gestuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan.

Startnummers TBI Business Runs
TBI Business Duo teams en TBI Business Estafette teams krijgen per post hun Business pakket opgestuurd. Deelnemers via bedrijven die deelnemen aan de 1/4 Marathon of NN Marathon Rotterdam dienen hun startnummer op te halen op de expo.

In het Business pakket zitten de startnummers van de teams. Het startnummer is aan de binnenkant voorzien van een kader waarin algemene en medische gegevens kunnen worden vermeld. Deze startnummers hebben geen Bib-Tag. Je ontvangt samen met deze startnummers ook een startnummerband met een exchange startnummer waaraan een Bib-tag is bevestigd. Aan deze startnummerband bevestig je het EXCHANGE startnummer. Deze band inclusief startnummer is het wisselitem. Hierdoor heeft elke loper een tijd in de uitslag.​

Startnummers
Deelnemers aan de marathonafstand ontvangen twee startnummers, één met Tag voor tijdsregistratie (draag deze goed zichtbaar op de borst) en één zonder Tag (draag deze op de rug). Je ontvangt veiligheidsspelden van ons. Zorg dat je niks over je tag heen draagt, anders gaat het niet goed met de tijdsregistratie. Denk dan aan een tasje, vest of wanneer je met je kind over de finish gaat etc. Zorg dat je startnummer met tag altijd zichtbaar is. Deelnemers aan de 1/4 Marathon Rotterdam en de City Run en NN Kids Runs ontvangen één startnummer (draag deze goed zichtbaar op de borst).

Vul het medisch paspoort in

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 17 maart zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Wel staat jouw naam goed in de uitslag.

Afstand wijzigen

Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw dashboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

 

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves voor de onderdelen op zondag wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 17 maart in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.


NK Deelnemers zijn ingedeeld in startvak D, dit startvak start voor wave 1.Interactieve plattegrond
Bekijk hier de interactieve plattegrond met looproutes naar de start en de diverse onderdoorgangen om het parcours over te steken. 

Indeling startvakken NN Marathon Rotterdam

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Op zaterdag 12 april is er geen kleedgelegenheid en tassenafgifte mogelijk. Op zondag 13 april is kleedgelegenheid en tassenafgifte alleen beschikbaar voor deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam en de 1/4 Marathon Rotterdam die dit bij het inschrijfformulier hebben aangevinkt (€ 3,00). 

Kleedgelegenheid
Op het startnummer staat het icoon kleedgelegenheid aangegeven waarmee je toegang hebt tot de kleedgelegenheid. Zonder startnummer met dit icoon krijg je geen toegang. Supporters krijgen ook geen toegang tot de kleedgelegenheid.

Voor de dames en heren bevindt de kleedgelegenheid zich in De Doelen via de ingang op het Kruisplein (open van 8.00 tot 17.00 uur). Spullen achterlaten in de kleedgelegenheid is niet toegestaan, deze worden verwijderd.

Tassenafgifte
De tassenafgifte (open van 8.00 tot 17.00 uur) bevindt zich in tentjes op het Schouwburgplein. Hier kun je je tas (zonder waardevolle spullen) op eigen risico afgeven. Let op: de maximale afmetingen voor tassen is 30 (l)x 20 (b) x 50 (h).

Let op: Wanneer je voor tassenafgifte hebt gekozen tijdens de NN Marathon Rotterdam, koop je hier automatisch kleedgelegenheid bij. 


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.