Parcoursen

Het parcours van NN Marathon Rotterdam staat bekend als de snelste van Nederland en één van de snelste ter wereld! In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het Nederlandse record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2019 met een tijd van 02:06:18 de finish op de heroïsche Coolsingel passeerde. 

De start bevindt zich aan de voet van de Erasmusbrug. Dit laat een onvergetelijke indruk achter op zowel de deelnemers als de toeschouwers. Met een high five van Lee Towers vervolg je je weg over de Erasmusbrug, richting het zuiden van Rotterdam. Uiteindelijk finish je als een held op de Coolsingel, waarbij toeschouwers je het laatste zetje zullen geven en je beloond wordt met veel gejuich, geklap en een medaille. Een herinnering voor het leven. Bekijk hiernaast de parcourskaarten van de NN Marathon Rotterdam.

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam
Bashir Abdi (M) - 02:03:36 (Europees record, 2021)
Tiki Gelana (V) - 02:18:58 (2012)

NN Marathon Rotterdam


Parcours NN Marathon Rotterdam 2022
Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.

Wisselpunten TBI Business Runs:

1e loper  Start om 10:00 uur op de Schiedamsedijk
2e loper Wisselpunt 1: 10 km (Pascalweg)
3e loper Wisselpunt 2: 21 km (Dorpsweg)
4e loper Wisselpunt 3: ca. 30 km (Mariniersweg), loper finisht op de Coolsingel
1/4 Marathon Rotterdam


Parcours 1/4 Marathon Rotterdam 2022

Het stadse parcours van de ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte van het parcours bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van het officiële marathonparcours. Bij Kralingen is het publiek volop aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Alle lopers krijgen, behalve hun eindtijd, ook de exacte tijd op de 10 kilometer geregistreerd. De laatste circa 550 meter kun je genieten van de heroïsche finish op de feestelijke Coolsingel.

City Run Rotterdam


Parcours City Run Rotterdam 2022
De City Run Rotterdam start op de Coolsingel, vlakbij het WTC. Vanaf hier leidt de route naar de Leuvehaven in de richting van de Erasmusbrug en keert via het Maritiem District terug naar de bruisende Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis, waar ook de marathonlopers een dag later finishen. Gegarandeerd een echte marathon beleving.

NN Kids Runs

 
Parcours NN Kids Run 1 km 2022 - Parcours NN Kids Run 2,5 km 2022
De start van de NN Kids Runs is op de Coolsingel. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis en 
is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Programma | vrijdag

8 april 2022
Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam

Programma | zaterdag

9 april 2022
Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
11.30 uur Start Your Marathon Challenge Schiedamsedijk
13.15 uur Start NN Kids Runs 1 km - 6-7 jaar Coolsingel
13.30 uur Start NN Kids Runs 1 km - 8 jaar Coolsingel
13.45 uur Start NN Kids Runs 1 km - 9 jaar Coolsingel
14.00 uur Start NN Kids Runs 1 km - 10 jaar Coolsingel
14.15 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 7-11 jaar Coolsingel
14.45 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 12-15 jaar Coolsingel
15.30 uur Start City Run Rotterdam (4,2 km) Coolsingel
17.00 - 21.30 uur Pasta Party Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
19.00 - 20.00 uur Kerkdienst Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam

Programma | zondag

10 april 2022
Tijd Activiteit Locatie
07.00 - 10.00 uur Startnummer ophalen Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
09.15 uur Start 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 1 Burg. van Walsumweg
09.30 uur Start 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 2 Burg. van Walsumweg
09.45 uur Start 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 3 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 4 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 1 Schiedamsedijk
10.07 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 2 Schiedamsedijk
10.14 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 3 Schiedamsedijk
10.21 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 4 Schiedamsedijk
10.28 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 5 Schiedamsedijk
16.25 uur Laatste loper NN Marathon Rotterdam Coolsingel

Startnummers

Startnummers Nederlandse deelnemers
Informatie over het ontvangen van startnummers voor Nederlandse deelnemers wordt op een later moment bekendgemaakt.

Startnummers buitenlandse deelnemers

Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 8, zaterdag 9 of zondag 10 april 2022 in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd.

Startnummers scholen en bedrijven

Informatie over het ontvangen van startnummers voor scholen en bedrijven wordt op een later moment bekendgemaakt. De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de NN Marathon Rotterdam naar de contactpersoon gestuurd. 

Startnummers

Deelnemers aan de marathonafstand ontvangen twee startnummers, één met Tag voor tijdsregistratie (draag deze goed zichtbaar op de borst) en één zonder Tag (draag deze op de rug). Je ontvangt veiligheidsspelden van ons. Zorg dat je niks over je tag heen draagt, anders gaat het niet goed met de tijdsregistratie. Denk dan aan een tasje, vest of wanneer je met je kind over de finish gaat etc. Zorg dat je startnummer met tag altijd zichtbaar is. Deelnemers aan de 1/4 Marathon Rotterdam en de City Run en NN Kids Runs ontvangen één startnummer (draag deze goed zichtbaar op de borst).

Vul het medisch paspoort in

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 13 maart zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Wel staat jouw naam goed in de uitslag.

Afstand wijzigen

Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 13 maart? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Startwaves

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves voor de onderdelen op zondag wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 13 maart in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.