Goed voorbereid


Vrijdag 3 april 2020

Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam

Zaterdag 4 april 2020

Tijd Activiteit Locatie
10.00 - 20.00 uur Marathon Sport Expo Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
11.30 uur Start Your Marathon Challenge Schiedamsedijk
13.15 uur Start NN Kids Runs 1 km - 6-7 jaar Coolsingel
13.30 uur Start NN Kids Runs 1 km - 8 jaar Coolsingel
13.45 uur Start NN Kids Runs 1 km - 9 jaar Coolsingel
14.00 uur Start NN Kids Runs 1 km - 10 jaar Coolsingel
14.15 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 7-11 jaar Coolsingel
14.45 uur Start NN Kids Runs 2,5 km - 12-15 jaar Coolsingel
15.30 uur Start City Run Rotterdam (4,2 km) Coolsingel
17.00 - 21.30 uur Pasta Party Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
19.00 - 20.00 uur Kerkdienst Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam

Zondag 5 april 2020

Tijd Activiteit Locatie
07.00 - 10.00 uur Startnummer ophalen Postillion Convention Centre WTC Rotterdam
09.15 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 1 Burg. van Walsumweg
09.30 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 2 Burg. van Walsumweg
09.45 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 3 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam - Wave 4 Burg. van Walsumweg
10.00 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 1 Schiedamsedijk
10.07 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 2 Schiedamsedijk
10.14 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 3 Schiedamsedijk
10.21 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 4 Schiedamsedijk
10.28 uur Start NN Marathon Rotterdam - Wave 5 Schiedamsedijk
16.25 uur Laatste loper NN Marathon Rotterdam Coolsingel

Parcoursen

Het parcours in Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. 

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam

  • Marius Kipserum - 2:04:11 (2019)
  • Tiki Gelana - 2:18:58 (2012)

Parcourskaarten

NN Marathon Rotterdam - 42,195 km

Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Deelnemers starten aan de voet van de Erasmusbrug en lopen in de richting van de Kop van Zuid. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.

Bekijk parcours 2020

AA Drink 1/4 Marathon - 10,55 km

Het stadse parcours van de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van de het officiële marathonparcours. Bij Kralingen is het publiek volop aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Alle lopers krijgen, behalve de eindtijd, de exacte tijd op de 10 kilometer geregistreerd. De laatste circa 550 meter zijn om te genieten van de heroïsche finish op de feestelijke Coolsingel.

Bekijk parcours 2020

City Run Rotterdam - 4,2 km

De City Run Rotterdam start op de Coolsingel, ter hoogte van het WTC. Vanaf hier voert het parcours richting de Leuvehaven en loopt via een lus naar de Erasmusbrug en keert vanaf hier via het Maritiem District weer terug richting de bruisende Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis, waar een dag later de marathonlopers ook finishen. Gegarandeerd een echte Marathon ervaring.

Bekijk parcours 2020

NN Kids Runs - 1 & 2,5 km

De start van de NN Kids Runs is op de Coolsingel. Vanaf hier loopt het parcours richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug en keert van daaruit terug naar de beroemde Coolsingel. De finish is voor het Stadhuis en is voor iedereen een moment om nooit meer te vergeten.

Bekijk parcours 2020 - 1 km Bekijk parcours 2020 - 2,5 km


Startnummers

Thuisgestuurd
Alleen deelnemers aan de NN Kids Runs krijgen hun startnummer eind maart toegestuurd indien je vóór 13 maart hebt ingeschreven. Indien je hebt ingeschreven vanaf 13 maart, dan kun jij jouw startnummer ophalen op de Marathon Sport Expo. Deelnemers aan de TBI Business Runs krijgen hun startnummer eind maart toegestuurd indien het team voor 4 maart is ingeschreven. Indien jullie hebben ingeschreven vanaf 4 maart, dan kan de contactpersoon het startpakket ophalen op de Marathon Sport Expo. 

Ophalen
Het startnummer krijg je niet toegestuurd als je deelneemt aan de NN Marathon Rotterdam, AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam of de City Run Rotterdam. Het startnummer kan alleen tijdens het marathonweekend op de Marathon Sport Expo worden afgehaald met het afhaalbewijs dat je van ons eind maart ontvangt per e-mail.

Geen afhaalbewijs ontvangen?
Controleer ook jouw spambox. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, of je bent afgemeld voor onze nieuwsbrieven, kom dan naar de balie "Kopie afhaalbewijs" op de Marathon Sport Expo, dan ontvang je ter plekke een kopie afhaalbewijs. Het is niet mogelijk om per e-mail nogmaals een afhaalbewijs te sturen.

Startwaves

De indeling van de startwaves voor de onderdelen op zondag wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 11 maart je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 12 maart worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: Wijzigen van startwave is vanaf 12 maart niet meer mogelijk. 

Openingstijden Marathon Sport Expo

  • Vrijdag 3 april: 10.00 uur - 20.00 uur
  • Zaterdag 4 april: 10.00 uur - 20.00 uur
  • Zondag 5 april: 07.00 uur - 10.00 uur


Reisadvies zaterdag 4 april

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Het Centraal Station, Beurs en Blaak zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de start- en finishlocatie. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk zal zijn in de stad.

Advies deelnemers
- Scholendorp op de Doelstraat: Rotterdam Centraal
- Naar de start (ter hoogte van het WTC): metrostation Beurs en Blaak

Advies toeschouwers
- Naar de start (ter hoogte van het WTC): metrostation Beurs en Blaak
- Naar de finish op de Coolsingel: metrostation Beurs

Vervoersmiddelen

NS - trein

Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Blaak bevinden zich op loopafstand van de Marathon Sport Expo en de start en de finish op de Coolsingel. Deelnemers en bezoekers kunnen op zaterdag 4 april met de trein naar deze stations reizen. Plan jouw reis van tevoren op ns.nl.

RET - metro

Metro stations Centraal Station, Beurs en Blaak zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de start en de finish. 

Advies deelnemers/toeschouwers
Als deelnemer of toeschouwer kun je het beste uitstappen bij metrostation Beurs om naar de start op de Coolsingel ter hoogte van het WTC te reizen. Metrostation Blaak is ook een goed alternatief. Plan jouw reis van tevoren op 9292.nl.

P+R locaties

Een alternatief is om gebruik te maken van P+R locaties. Tijdens het marathonweekend kan gratis gebruik gemaakt worden van de Rotterdamse P+R parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander. De enige voorwaarde voor het gratis gebruik van deze parkeergarages is dat men aansluitend gebruik maakt van het openbaar vervoer. De overige P+R parkeerlocaties zijn altijd al gratis.

P+R

Adres

Metrolijn

Reistijd

Meijersplein

Fairoaksbaan 300

E

9 min.

Capelsebrug

A. v. Rijckevorselplein 20

A/B/C

12 min.

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 50

A/B/C

8 min.

Slinge

Slinge 763

D/E

12 min.

Alexander

Alexanderlaan 35

A/B/C

18 min.


Reisadvies zondag 5 april

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Centraal Station, Beurs en Blaak zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de start- en finishlocatie. Metrostation Leuvehaven is zondag 5 april t/m 15.00 uur afgesloten. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad.

Advies marathon-lopers
- Tassenafgifte op het Schouwburgplein: Rotterdam Centraal
- Naar de start: metrostation Beurs

Advies 1/4 marathon-lopers
- Tassenafgifte op het Schouwburgplein: Rotterdam Centraal
- Naar de start: metrostation Blaak

Advies toeschouwers
- Naar de start NN Marathon Rotterdam: metrostation Wilhelminaplein
- Naar de start AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: metrostation Blaak
- Naar de finish op de Coolsingel: metrostation Beurs

Vervoersmiddelen

NS - trein

Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Blaak bevinden zich op loopafstand van de Marathon Sport Expo, de startlocaties en de finish op de Coolsingel. Deelnemers en bezoekers kunnen op zondag 5 april met de trein naar deze stations reizen. Het NS Supporter van Bewegen team staat klaar op het station om iedereen te verwelkomen en aan te moedigen. Plan jouw reis van tevoren op ns.nl.

 

RET - metro

Metro stations Centraal Station, Beurs, Blaak en Wilhelminaplein zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de startlocaties en de finish. Let op: metrostation Leuvehaven is zondag 5 april t/m 15.00 uur afgesloten. Plan je reis van tevoren op 9292.nl.

Advies lopers
Als marathonloper kun je het beste uitstappen bij metrostation Beurs om naar de start op de Schiedamsedijk te reizen. Als 1/4 marathonloper kun je het beste uitstappen bij metrostation Blaak om naar de start op de Burg. van Walsumweg te reizen.

Advies toeschouwers
Als toeschouwer kun je het beste uitstappen bij metrostation Wilhelminaplein voor de start van de NN Marathon Rotterdam. Wil je als toeschouwer naar de start van de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam? Dan kun je het beste uitstappen bij metrostation Blaak. Jouw favoriete loper volgen doe je met de metro. De route is zoveel mogelijk afgestemd op de ondergrondse route van het RET metronetwerk in Rotterdam. In alle metro's is gratis WiFi beschikbaar. Zo kun je, ook ondergronds, jouw loper blijven volgen via de Live-Tracking in de eventapp.

P+R locaties

Een alternatief is om gebruik te maken van P+R locaties. Omdat veel deelnemers en toeschouwers van buiten Rotterdam met de auto komen, kan tijdens het marathonweekend gratis gebruik gemaakt worden van de Rotterdamse P+R parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander. De enige voorwaarde voor het gratis gebruik van deze parkeergarages is dat men aansluitend gebruik maakt van het openbaar vervoer. De overige P+R parkeerlocaties zijn altijd al gratis.

P+R

Adres

Metrolijn

Reistijd

Meijersplein

Fairoaksbaan 300

E

9 min.

Capelsebrug

A. v. Rijckevorselplein 20

A/B/C

12 min.

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 50

A/B/C

8 min.

Slinge

Slinge 763

D/E

12 min.

Alexander

Alexanderlaan 35

A/B/C

18 min.

Waterbus

De snelle veerdiensten van de Waterbus brengen je comfortabel en snel van en naar Rotterdam. De Waterbussen varen tussen Rotterdam en Dordrecht en in de Drechtsteden.

Bereikbaarheid ziekenhuizen

Maasstad Ziekenhuis

Vanaf de Rijksweg A-16 alleen via Rijksweg A-15 (zie omschrijving hieronder)

Vanaf Rijksweg A-29 - via A-15 Ridderster-IJsselmondse Randweg

Vanaf A-15 Ridderster-IJsselmondse Randweg

Vanaf de rechter Maasoever via de Maastunnel - Pleinweg -Zuidplein- Vaanweg naar knooppunt  Vaanplein A 15 richting Dordrecht IJsselmonde Barendrecht en via IJsmondseRandweg.

Ikaziaziekenhuis

Vanaf de Rijksweg A-15 - Vaanplein - Vaanweg - Stevelsweg - Motorstraat.

Erasmus MC &Sophia Kinderziekenhuis

Vanaf de Rijksweg A-20 via Kleinpolderplein (afrit 13), Stadhoudersweg - Statenweg - tunneltraverse - Rochussenstraat - Zimmermanweg.

Vanaf de Rijksweg A-15 via het Vaanplein - Vaanweg - Strevelsweg - Zuidplein - Pleinweg - Maastunnel - Westzeedijk.

Oogziekenhuis

Vanaf de Rijksweg A-20 via Kleinpolderplein (afrit 13), Stadhoudersweg - Statenweg - tunneltraverse - Rochussenstraat - Westblaak - Hartmansstraat en William Boothlaan.

Vanaf de Rijksweg A-15 via het Vaanplein - Vaanweg - Strevelsweg - Zuidplein - Pleinweg naar de Maastunnel - Droogleever Fortuynplein - Westzeedijk - Vasteland - Schiedamse Vest.

Havenziekenhuis 

Vanaf de Rijksweg A-16 (afrit 25) via het Kralingseplein - Abram van Rijckevorselweg en Maasboulevard.

St. Franciscus Gasthuis

Via de gebruikelijke route's bereikbaar.

Het verkeer vanaf Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd om via de Rijksweg A-16, Rijksweg A-20 en het Schieplein (afrit 14) te rijden.

IJssellandziekenhuis

Via de gebruikelijke routes bereikbaar.


Vragen?

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.