COVID-19: Update

COVID-19: Update

3 juli 2020

Samen met jou kijken we enorm uit naar de 40e editie van #demooiste die verplaatst is naar zaterdag 24 en zondag 25 oktober. Misschien wel meer dan ooit. Echter, door de ontwikkelingen rondom COVID-19 leven we in onzekere tijden. 

We begrijpen maar al te goed dat dit voor onzekerheid zorgt en vragen oproept. Gaat het evenement wel door? Is het veilig om mee te doen? Wat als het verbod op evenementen verlengd wordt? Nederland is zich aan het aanpassen naar een 1,5 meter samenleving of zoals minister-president Rutte het noemt, ‘het nieuwe normaal’. Achter de schermen zijn we druk aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om te kunnen voldoen aan de richtlijnen om de NN Marathon Rotterdam op een veilige en verantwoorde manier door te laten gaan.  Vanzelfsprekend staat de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, medewerkers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons altijd op de eerste plaats. We blijven de adviezen van de overheid volgen en zullen de maatregelen nemen die van ons worden gevraagd. Onze wens is om de onzekerheid en vragen weg te nemen, maar daar hebben we tijd voor nodig. Zodra er ontwikkelingen zijn die we met jullie kunnen delen, zullen wij dit via onze officiële kanalen doen. Houd deze in de gaten voor updates en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan even of je hem kunt vinden in onze FAQ's of neem contact met ons op.


Veelgestelde vragen - COVID-19

Waarom gaat de NN Marathon Rotterdam niet door op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020?

Statement donderdag 12 maart 2020
De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. De enorme impact van COVID-19 (coronavirus) raakt iedereen, zo ook de evenementenbranche. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij ons op de eerste plaats. Het is daarom aan ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Daarnaast heeft het kabinet op 23 maart alle bijeenkomsten en evenementen in het land tot 1 juni 2020 verboden, (waarna dit verbod op 21 april is verlengd tot 1 september 2020). Dit betekent dat we helaas hebben moeten besluiten om de NN Marathon Rotterdam die gepland stond op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020 te verplaatsen naar zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

Is er al een nieuwe datum bekend voor 2020?

De 40e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

Ik heb me ingeschreven voor de NN Marathon Rotterdam op zaterdag 4 en/of zondag 5 april 2020. Wat moet ik doen?

Je hoeft niets te doen. Alle inschrijvingen voor de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam, AA Drink ¼ Marathon Rotterdam, City Run Rotterdam, NN Kids Runs en Your Marathon Challenge blijven geldig voor het marathonweekend op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

Ik kan niet deelnemen op de nieuwe datum.

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform. Heb je nog vragen? Stel deze dan via ons contactformulier o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Ik heb een annuleringsregeling bijgekocht en wil annuleren.

Het is helaas niet meer mogelijk om gebruik te maken van jouw annuleringsregeling aangezien de annuleringstermijn is verstreken.

Ik heb mij ingeschreven als onderdeel van een groep of business team. Kan ik deze inschrijving annuleren?

De inschrijving blijft staan voor zondag 25 oktober 2020, annuleren is niet mogelijk. Kan je niet deelnemen, dan kan de teamcaptain jou uit het team verwijderen en een nieuwe deelnemer uitnodigen.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving als de NN Marathon op de nieuwe datum niet doorgaat?

Mocht het evenement op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020 geen doorgang kunnen vinden, zullen we ons gaan beraden over hoe we onze deelnemers op gepaste wijze tegemoet kunnen komen.

Ik heb geen e-mail ontvangen over de NN Marathon Rotterdam. Sta ik wel ingeschreven voor de nieuw datum?

Als je na jouw inschrijving een bevestigingsmail hebt ontvangen van de NN Marathon Rotterdam op zaterdag 4 en zondag 5 april, sta je automatisch ingeschreven voor de NN Marathon Rotterdam, die gepland staat op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Om te voorkomen dat e-mails worden geblokkeerd of in je spambox terechtkomen, raden we je aan om registration-noreply@mylaps.com en news@marathonrotterdam.nl toe te voegen aan je adressenboek of lijst met veilige afzenders.

Kan ik mijn inschrijving ook gebruiken voor de editie in 2021?

Nee, dit is niet mogelijk. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform.

Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform.


Kan ik me nog inschrijven voor de uitgestelde editie op 24 en 25 oktober?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven. Zodra de inschrijving wordt heropend zullen wij dit bekend maken via de officiële kanalen. Om aanbiedende- en zoekende partijen met elkaar in contact te brengen hebben wij het vraag en aanbod-platform ontwikkeld. Het is mogelijk dat je hier een startbewijs (incl. eventueel extra gekochte producten) kunt vinden die aan jou wensen voldoet.

Worden er extra startbewijzen beschikbaar gesteld voor de editie op de nieuwe datum?

Er zijn voor een aantal onderdelen nog startbewijzen beschikbaar. Zodra de inschrijving wordt heropend voor de onderdelen die niet uitverkocht waren, zullen wij dit bekendmaken via de officiële kanalen. Om aanbiedende- en zoekende partijen met elkaar in contact te brengen hebben wij het vraag en aanbod-platform ontwikkeld. Het is mogelijk dat je hier een startbewijs (incl. eventueel extra gekochte producten) kunt vinden die aan jou wensen voldoet.

Ik heb naast het startbewijs ook extra producten aangekocht. Hoe zit het hiermee?

Bij de inschrijving gekochte of later bijbestelde producten blijven staan voor de 40e editie op de nieuwe datum. Indien het startbewijs overgedragen wordt, blijven de producten staan voor de nieuwe eigenaar. Dus let hierop bij het eventueel overdragen van je startbewijs.

Ik heb limited edition merchandise artikelen besteld, wanneer krijg ik deze?

Je kunt jouw bestelde limited edition merchandise artikelen ophalen in het marathonweekend van zaterdag 24 en zondag 25 oktober. Meer informatie hierover ontvang je zo snel mogelijk via de e-mail.

Wanneer kan ik mijn startnummer ophalen?

Jouw startnummer kun je in het weekend van de NN Marathon Rotterdam (zaterdag 24 en zondag 25 oktober) ophalen. Meer informatie hierover ontvang je zo snel mogelijk via de e-mail. De startnummers van de NN Kids Runs en de Business Runs zullen per post worden verstuurd.

Ik heb me opgegeven als vrijwilliger. Moet ik me opnieuw opgeven voor de nieuwe datum?

Jouw inschrijving als vrijwilliger gaat automatisch mee naar de nieuwe datum(s). Ben je door de nieuwe datum verhinderd op één of meerdere dagen of kan je juist extra helpen? Laat dit graag zo spoedig mogelijk weten via een mail naar vrijwilligers@golazo.com o.v.v. ‘wijziging inschrijving vrijwilliger NN Marathon Rotterdam 2020’ met daarin vermeld jouw naam, e-mailadres en de wijziging.


NN Marathon Rotterdam: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de NN Marathon Rotterdam op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer