Nieuwe datum voor jubileum NN Marathon Rotterdam: 40ste editie op 24 oktober 2021

9 november 2020

De NN Marathon Rotterdam, traditioneel georganiseerd in de lente, verhuist in 2021 naar het najaar. De 40ste editie van #demooiste is vanwege de corona-pandemie na overleg met onder meer gemeente en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden verschoven van 11 april naar 24 oktober.

,,Wij willen de deelnemers geen valse hoop maar duidelijkheid geven,’’ benadrukt organisator Mario Kadiks. ,,De volksgezondheid komt altijd op de eerste plaats. En de kans dat een massaal, feestelijk evenement als de NN Marathon Rotterdam met al zijn grandeur op een veilige manier door kan gaan, is in oktober veel groter dan in april.’’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ,,Zowel deelnemers als bezoekers genieten enorm van de marathon van Rotterdam. Het zou fantastisch zijn als we er in oktober 2021 een prachtig feest van zouden kunnen maken.’’

Remco Barbier, Head of Branding van NN Group, sluit zich daarbij aan: ,,Het is verstandig om nu al deze beslissing te nemen. Met duidelijkheid over de datum van het evenement kunnen deelnemers zich beter voorbereiden.’’

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam, oorspronkelijk dit jaar gepland op 5 april, blijven geldig voor 24 oktober 2021. Dat is ook van toepassing op de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag) en de City Run Rotterdam en de NN Kids Runs (beide op zaterdag).

Voor lopers die verhinderd zijn in het weekeinde van 23 en 24 oktober, bestaat op de website van de NN Marathon Rotterdam een vraag & aanbod-pagina. Op dat platform kan een startbewijs onder bepaalde voorwaarden worden overgedragen aan iemand anders. Die service is gratis.

Het complete marathon-weekeinde telt bijna 50.000 deelnemers en honderdduizenden toeschouwers. ,,Het duurt jammer genoeg nog enige tijd, maar volgend jaar oktober klinkt hopelijk weer het ‘You’ll never walk alone’ van Lee Towers bij de start aan de voet van de Erasmusbrug. Dat zal meer dan ooit  een kippenvelmoment zijn,’’ aldus Kadiks, al voor de 35ste keer als organisator betrokken bij de NN Marathon Rotterdam. ,,We zullen er alles aan doen om volgend jaar onze reputatie als ‘de mooiste’ opnieuw waar te maken.’’

De NN Marathon Rotterdam is niet de enige lente-marathon die in 2021 kiest voor de herfst. Ook de evenementen in Londen (3 oktober) en Tokio (17 oktober) zijn verplaatst.

Kadiks: ,,Natuurlijk snakt iedereen naar een fysiek evenement, maar we zullen moeten afwachten wanneer die weer mogelijk zijn. Wij zitten nu in een periode waarin dergelijke activiteiten niet kunnen worden georganiseerd. Straks volgt hopelijk snel een tijd waarin in elk geval kleinere evenementen weer gehouden mogen worden. Stap voor stap komen we dan ongetwijfeld verder, vandaar dat onze marathon naar het najaar wordt verplaatst.’’

Toch is het juist in deze donkere dagen belangrijk om te (blijven) bewegen, onderstreept Kadiks. ,,Het besef dat gezondheid cruciaal is, is door Covid-19 gegroeid.’’ Daarom werkt Golazo, organisator van onder meer de NN Marathon Rotterdam, aan een agenda van oude én nieuwe virtuele lopen mét belevingsapp. Tijdens NN Running Day in oktober is die op speciaal verzoek ontwikkelde app, die de sfeer van een evenement op levendige wijze nabootst, met groot enthousiasme ontvangen. Het aftellen, startschot, applaus van toeschouwers, de tussentijden, de sfeervolle finish – alle geluiden, muziek en informatie brengen virtuele lopen op unieke wijze tot leven. En de mogelijkheden van die app zijn nog lang niet uitgeput.

Kadiks: ,,Wij zitten als organisatie niet stil, we blijven letterlijk en figuurlijk in beweging. Onze missie is en blijft - juist nu - om mensen minimaal dertig minuten per dag te laten bewegen. Dat bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Blijf bewegen, blijf gezond.’’

Veelgestelde vragen - NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021

Waarom wordt de NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021?

Samen met alle lopers, de honderdduizenden toeschouwers en de stad willen we de jubileumeditie graag vieren op de grootse en feestelijke wijze waar #demooiste wereldwijd om bekendstaat. De kans dat dit op een veilige manier kan is in oktober groter dan in april. De volksgezondheid komt altijd op de eerste plaats.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving voor de editie in 2020?

Individuele inschrijving
Alle individueel aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de editie op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021. Je hoeft hiervoor (nog) niets te doen. Heb jij je gratis ingeschreven met een promocode, dan is jouw inschrijving komen te vervallen en heb je hierover in juli een e-mail ontvangen.

Groepsinschrijving

Indien je staat ingeschreven als onderdeel van een groep, blijft jouw inschrijving staan voor de editie in 2021. Kan een groepslid niet deelnemen op de nieuwe datum, dan kan de contactpersoon van de groep deze uit het team verwijderen en een nieuwe deelnemer uitnodigen. Dit geldt ook als het een hele groep (bv. scholen) betreft.

TBI Business Runs
De teamcaptains hebben hierover een e-mail ontvangen. Neem contact met hem/haar op voor meer informatie. Of er op een later moment nog teams kunnen worden bijgekocht, is op dit moment niet bekend. Kan een teamlid niet deelnemen, dan kan de teamcaptain deze uit het team verwijderen en een nieuwe deelnemer uitnodigen.

Wat als ik niet kan deelnemen in 2021?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs op korte termijn niet kunnen overdragen via het platform, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden. Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact met ons op o.v.v. jouw bevestigingsnummer. 

Let op: de NN Marathon Rotterdam en AA Drink ¼ Marathon Rotterdam zijn uitverkocht. Het is op een later moment niet meer mogelijk om je voor deze afstanden in te schrijven.

Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders.

Wat gebeurt er met de extra producten die ik naast mijn startbewijs heb aangekocht?

Eventueel extra bestelde producten waar jij nog geen gebruik van hebt kunnen maken zoals medaille graveren, tassenafgifte, SMS service en de Pasta Party blijven staan voor de editie in 2021. De Road2Rotterdam trainingslopen, de PAC trainingscursus en de annuleringsregeling zijn niet meer van toepassing en komen te vervallen. Indien je een trainingsschema hebt, kan de datum hiervan aangepast worden via het account van Energylab.

Ik heb een startvak toegewezen gekregen, wat gebeurt hier mee?

Indien jij een bewijs van jouw gelopen tijd hebt opgestuurd en in startvak A, B of C ben toegewezen, blijft dit staan voor de editie in 2021. De overige startwaves worden ingevuld o.b.v. jouw ingevulde verwachte finishtijd. Verandert jouw verwachte finishtijd, dan kun je dit tot 1 september 2021 aanpassen door in te loggen op jouw account.

Ik ben ingeschreven via het KWF, wat gebeurt er met mijn inschrijving?

Indien je via het KWF staat ingeschreven, ontvang je van hen bericht over jouw inschrijving. Indien je vragen hebt over jouw inschrijving of je kunt niet deelnemen op de nieuwe datum, neem dan contact op met het KWF.

Kan ik me al inschrijven voor de editie op 23 en 24 oktober 2021?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om je in te schrijven. De NN Marathon Rotterdam en de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam zijn uitverkocht. Indien de inschrijving voor de City Run Rotterdam en de NN Kids Runs heropend wordt, maken wij dit bekend via onze officiële kanalen. Je kunt op ons vraag en aanbod-platform kijken of je een startbewijs voor jouw gewenste afstand kunt overnemen.

Kan ik van afstand wijzigen?

Dit kan zodra de inschrijving geopend is, mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan
- Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
- Klik op ''race wijzigen'';
- Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
- Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

De NN Marathon Rotterdam en de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam zijn uitverkocht. Wijzigen naar deze afstanden kan niet. Je kunt enkel aan deze afstanden meedoen door een startbewijs van iemand anders over te nemen op ons vraag en aanbod-platform en jouw huidige startbewijs daar aan te bieden.

Ik stond ingeschreven voor de NN Kids Runs, maar op de nieuwe datum ben ik daar te oud voor.

De leeftijden van de verschillende afstanden worden aangepast, zodat je alsnog mee kunt lopen. Wil je liever de City Run Rotterdam lopen, dan kun je dit wijzigen zodra de inschrijving heropend is. De NN Marathon Rotterdam en de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam zijn uitverkocht. Wijzigen naar deze afstanden kan niet. Je kunt enkel aan deze afstanden meedoen door een startbewijs van iemand anders over te nemen op ons vraag en aanbod-platform en jouw huidige startbewijs daar aan te bieden.


NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021

We willen de jubileumeditie graag vieren op de grootse en feestelijke wijze waar #demooiste wereldwijd om bekendstaat. Omdat de kans dat dit op een veilige manier kan groter is op een moment later in het jaar, hebben we besloten de 40ste editie te verplaatsen naar zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021. Alle individueel aangeschafte startbewijzen blijven zoals eerder gecommuniceerd geldig.

Lees meer