TBI Business Duo Marathon


Bedrijvenwedstrijd

De bedrijvenwedstrijd start in startvak 1, vlak achter de individuele wedstrijdatleten. Heb je een professioneel team met geoefende (wedstrijd) lopers? Ga dan de uitdaging aan en schrijf jouw bedrijf voor deze categorie. Wie weet komt jouw bedrijf als beste uit de race! In dit team mogen alleen medewerkers van het bedrijf meelopen, dus geen gastlopers. Elk bedrijf mag 1 team mee laten doen in deze categorie.

Recreatieve bedrijvenwedstrijd

Bij een bedrijven recreantenteam geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Een gezellige dag uit met collega’s en zelf een sportieve prestatie neerzetten, daar gaat het om in deze categorie. Uiteraard mogen in deze categorie ook (zaken)relaties meedoen in je team. Er is geen maximum aan het aantal gastlopers binnen een bedrijven recreantenteam. Een bedrijf kan met meerdere recreantenteams deelnemen aan de TBI Business Duo Marathon.


Wat krijgen de teamleden:


Startnummer

Startnummer, spelden en tijdregistratie

Officiële medaille

Unieke herinnering aan jouw deelname

Functioneel shirt

Functioneel hardloopshirt


Verzorging

Onderweg en na de finish

Prijs

Prijs voor snelste Business Duo Marathon team

Vervoer

Gratis vervoer naar/van het wisselpunt


Wat krijgt het bedrijf:


Uitslag

Uitslag op internet

Oorkonde

Downloadable bedrijfsoorkonde

Naamsvermelding

Naamsvermelding van het bedrijf op onze website met doorlink (volgt spoedig)

Infopakket

Het informatiepakket wordt toegestuurdTe bestellen extra's


Business Runs Lounge

Exclusieve lounge voor business teams

Donatie LINDA.foundation

€ 25,- / € 50,- / € 75,-


Praktische informatie

Deelnemerspakket

Je ontvangt per team drie startnummers en één startnummerband. Aan de startnummerband bevestig je het exchange startnummer, waaraan een Bib-Tag is bevestigd. Deze band inclusief startnummer is het wisselitem. Hierdoor heeft elke loper een tijd in de uitslag. Wisselen en finishen met de startnummerband inclusief exchange startnummer is verplicht anders kom je niet in de uitslag.

Wij verzoeken iedere loper nadrukkelijk om op de achterzijde van het startnummer het medisch paspoort in te vullen. In geval van medische calamiteiten wordt gebruik gemaakt van deze gegevens. De tijdsregistratie-chip is verwerkt in het startnummer. Het startnummer dient op de borst gedragen te worden en er mogen geen kledingstukken overheen gedragen worden.

Finish & medailles

De laatste loper van elk team zal het laatste stuk tot aan de finish voltooien. Deze laatste loper dient na de finish de startnummerband (exclusief startnummer, die mag je als team eventueel houden als aandenken) in te leveren in het finishgebied. In ruil hiervoor ontvangt hij/zij twee herinneringsmedailles. De speciale medailles voor de TBI Business Duo Marathon worden uitgereikt in het finishgebied, door een team van vrijwilligers. De locatie wordt duidelijk aangegeven met een bord.

Kleedaccommodatie

Er is voor de deelnemers aan de TBI Business Runs geen speciale kleedgelegenheid. Tenzij er een Business Run Lounge arrangement vooraf is besteld. Dan kun je met het team terecht in het Hilton Hotel in Rotterdam. 

Pendelbussen

Door middel van bussen zullen de lopers bij de wisselpunten gebracht worden. Het is de verantwoordelijkheid van de lopers om zich tijdig te melden. De bussen vertrekken vanaf het Pompenburg in Rotterdam centrum.

Vertrektijden bussen Pompenburg:

Bussen wisselpunt 1 ± 9:50 uur

Prijsuitreiking

De uitslag van de TBI Business Duo Marathon wordt bepaald op basis van de bruto eindtijd. Er zal worden geprobeerd om de winnende teams op de dag zelf de prijzen te overhandigen. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan zullen de winnende teams in de week na de marathon benaderd worden om hun prijs in ontvangst te nemen. Er zijn prijzen beschikbaar voor de eerste drie teams die de finish passeren.

Start

De start van de TBI Business Duo Marathon is om 10.00 uur op de Schiedamsedijk. De eerste loper van ieder team zal hier vandaan starten.

Startnummers & T-shirts

In de week voorafgaand aan het evenement worden alle Business pakketten per post verstuurd naar het bij inschrijven opgegeven postadres. Hierin vind je de startnummers, de startnummerband (wisselitem), speldjes, shirts en een begeleidende informatiebrief.

Let op: indien jullie een Business Run Lounge arrangement hebt besteld, wordt hiervoor separaat een pakket verstuurd. Hierin vind je de consumptiebonnen en toegangsbandjes voor alle teamleden en begeleiders.

Tijdregistratie

De tijdregistratie van alle looponderdelen vindt plaats met behulp van de MyLaps BibTag. Deze chip zorgt voor een nauwkeurige tijdregistratie. Wij hanteren een tweetal eisen met betrekking tot het gebruik van deze chip. De chip is op de achterzijde van het startnummer aangebracht en mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Tevens mag er geen kleding over het startnummer en de chip gedragen worden. Het startnummer en de chip mag je na afloop als aandenken bewaren. De chip is niet herbruikbaar bij andere evenementen. Lopen met een eigen chip is niet mogelijk. Alle kilometerpunten worden aangegeven aan de zijkant van de weg. Voor een juiste tijdsregistratie moet je alle controlematten op het parcours en ook de matten na de finish passeren. Alle tijden worden vastgesteld op netto waarnemingen!

Voor de duo marathonlopers is de startnummerband met daaraan het exchange startnummer leidend voor de tijdregistratie.

Wisselpunten

De start van de NN Marathon Rotterdam is om 10.00 uur op de Schiedamsedijk ter hoogte van het Mainport Hotel. De lopers die niet op de Schiedamsedijk starten, vertrekken met bussen vanaf Pompenburg naar de wisselpunten. 

Vertrektijden bussen Pompenburg:
Bussen wisselpunt 1 ± 9:50 uur

De wisselpunten zijn herkenbaar aan de grote borden in de wisselzone met opschrift “wisselpunt” 1, 2 of 3. De wisselpuntvakken bevinden zich parallel aan het marathonparcours. Voor het wisselpunt worden de lopers van het parcours afgeleid en na het wisselpunt komt men weer op het marathonparcours.

De wissellocatie voor de TBI Business Duo Marathon ligt op de Dorpsweg. Alle bussen richting de wisselpunten vertrekken vanaf de Pompenburg in Rotterdam centrum. De verschillende wisselpunten liggen steeds op een weggedeelte van het marathonparcours. Er wordt dan ook gevraagd om goed rekening te houden met andere deelnemers. Om alles in goede banen te leiden wordt de deelnemer bij het naderen van een wisselpunt (zo’n 250 meter voor de wissel) gevraagd op de juiste weghelft te gaan lopen. Deze weghelft zal worden aangegeven door middel van een bord.

Let op: een deelnemer komt niet meer terug op zijn of haar startplaats, dus spreek met een teamgenoot goed af dat hij/zij jouw spullen mee neemt! Wij adviseren daarom ook om af te spreken dat loper 2 een trainingspak mee neemt van deelnemer 1. Als je klaar bent met je etappe heb je dan in ieder geval direct warme kleding en eventueel iets te drinken bij de hand. De tijdsregistratie registreert op ieder wisselpunt een tussentijd van het team, ofwel de looptijd van de finishende loper. Dit gaat automatisch, via de chip in het startnummer aan het startnummerband, zodra de tijdmatten worden gepasseerd. Bij de finish wordt de eindtijd van het team gemeten.


Startvak op verwachte eindtijd team

Om de doorstroom bij de start te bevorderen wordt de eerste loper van het team in een startvak ingedeeld op basis van de verwachte team eind tijd. De verwachte eindtijd dien je aan te geven in het inschrijfformulier. Indien de verwachte eindtijd sneller is dan 3.00 uur stuur dan een e-mail naar de organisatie met als onderwerp: streeftijd team. Voor meer informatie over de Business Runs kun je het contactformulier invullen.

Road2Rotterdam Trainingslopen

In aanloop naar de NN Marathon Rotterdam worden er door heel Nederland trainingslopen georganiseerd. De Road2Rotterdam trainingslopen vinden plaats in de regio's Rotterdam, Breda, Groningen, Brunssum, Nijmegen, Vught en Landsmeer. Het doel van de trainingslopen is je optimaal voor te bereiden op de ruim 42 kilometer van de NN Marathon Rotterdam. Daarnaast geven de trainingslopen je de kans om de noodzakelijke lange duurlopen gezamenlijk te lopen. Kijk hier voor het programma.


Controles

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Bevestiging

Als je het team hebt ingeschreven, wordt het verschuldigde bedrag door ons gefactureerd. Je ontvangt automatisch een bevestiging per e-mail. Zorg dus dat het e-mailadres van de contactpersoon correct is ingevuld. Mocht je na inschrijving gegevens willen wijzigen of alsnog een product willen bestellen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw account via het inschrijfformulier.

Handleiding voor inschrijven

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een team of bij het inschrijven van een bestaand team? Lees dan deze praktische handleidingen door.

Groep aanmaken
Bekijk hier het stappenplan voor het aanmelden, invoeren en wijzigen van een groep.

Doe mee aan een groep
Bekijk hier het stappenplan voor het deelnemen aan een bestaande groep.

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor deelname aan de Business Duo Marathon is 18 jaar op de dag van het evenement.

Wedstrijdreglement

A. Toepassing
Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing, behoudens voorzover daarvan in deze algemene voorwaarden wordt afgeweken. Het wedstrijdreglement van de International Amateur Athletic Federation (IAAF) is van toepassing, behoudens voorzover daarvan in het wedstrijdreglement van de Atletiekunie of in deze algemene voorwaarden wordt afgeweken. Beide wedstrijdreglementen liggen bij de Organisator ter inzage en worden de Deelnemer op diens verzoek door de Organisator toegezonden.

B. Indeling in categorieën (geslacht/leeftijd)
De Organisator deelt de Deelnemer aan de marathon afstand in op basis van geslacht en leeftijd op de dag van het Evenement. Bij de overige afstanden (m.u.v. de NN Kids Runs 1  km en 2,5 km; zie hieronder) vindt alleen indeling op geslacht plaats. De navolgende categorieën worden onderscheiden bij de marathon afstand.

Geslacht

Categorie

Leeftijd

Geslacht

Categorie

Leeftijd

Mannen

MSR

20-34

Vrouwen

VSR

20-34

Mannen

M35

35-39

Vrouwen

V35

35-39

Mannen

M40

40-44

Vrouwen

V40

40-44

Mannen

M45

45-49

Vrouwen

V45

45-49

Mannen

M50

50-54

Vrouwen

V50

50-54

Mannen

M55

55-59

Vrouwen

V55

55-59

Mannen

M60

60-64

Vrouwen

V60

60-64

Mannen

M65

65-69

Vrouwen 

V65 

65 en ouder 

Mannen

M70

70 en ouder

 

 

 

De Deelnemer dient voorafgaande aan het Evenement te controleren of de hem door de Organisator toegekende indeling juist is. De Organisator is niet aansprakelijk voor de gevolgen van een onjuiste indeling van de Deelnemer.

De Organisator deelt de Deelnemer aan de Kids Runs in op basis van geslacht en leeftijd op de dag van het Evenement.

 NN Kids Runs - 1 km

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Jongen J 7/8 Meisje M 7/8
Jongen J 9/10 Meisje M 9/10
Jongen J 11/12 Meisje M 11/12

 

NN Kids Runs - 2,5 km 

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Jongen J 10/11/12 Meisje M 10/11/12
Jongen J 13/14/15 Meisje M 13/14/15

 

AD City Run Rotterdam - 4,2 km

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Mannen Man Vrouwen Vrouw

 

1/4 Marathon Rotterdam

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Mannen Man Vrouwen Vrouw


C. Prijzen per categorie

Elke Deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een herinneringsmedaille. Daarnaast zijn binnen iedere categorie waarin meer dan vijfentwintig personen deelnemen, ereprijzen. Indien binnen een categorie minder dan vijf personen deelnemen, dingen die personen mee voor de ereprijzen in de categorie van de eerstlagere leeftijdsklasse. Een Deelnemer heeft geen recht op een prijs indien hij in strijd heeft gehandeld met het wedstrijdreglement. Een toegekende prijs moet aan de Organisator worden teruggegeven indien na de uitreiking ervan blijkt dat de Deelnemer in strijd met het wedstrijdreglement heeft gehandeld.

D. Vaststelling uitslag
De Organisator stelt de uitslag vast en is gerechtigd de uitslag te wijzigen na geconstateerde onjuistheden. Een toegekende prijs moet door de Deelnemer aan de Organisator worden teruggeven indien op grond van de uitslag na wijziging ervan geen recht meer op die prijs bestaat. De bruto tijd is de officiële tijd.

E. Wijze van voortbewegen
Alle Deelnemers dienen zich lopend voort te bewegen over het door de Organisator uitgezette parcours, op een voor de wegatletiek gebruikelijke wijze.

F. Startpositie
De feitelijke toewijzing van een startvak aan een Deelnemer geschiedt door de Organisator. De organisatie behoudt het recht voor om tijden niet te erkennen. De deelnemers van de Kids Runs worden ingedeeld op basis van de leeftijdscategorie.

G. Startnummers
De Deelnemer ontvangt van de Organisator maximaal twee stukken textiel waarop het hem toegekende startnummer is vermeld. De Deelnemer aan de marathon afstand dient op zowel zijn borst als zijn rug dat startnummer te bevestigen met behulp van door de Organisator uitgedeelde veiligheidsspelden. Bij de overige afstanden dient de Deelnemer het startnummer op de borst te bevestigen met behulp van door de Organisator uitgedeelde veiligheidsspelden. De stukken textiel moeten zodanig worden bevestigd en gedragen dat startnummer en andere er op afgebeelde informatie goed zichtbaar zijn. Zij mogen niet worden afgesneden of gevouwen. Het is de Deelnemer verboden andere startnummers te dragen dan die welke hem zijn versterkt door de Organisator.
De Deelnemer wordt dringend verzocht eventuele medische gegevens aan de binnenzijde van het rugstartnummer te vermelden.
De Organisator neemt de startnummers in van Deelnemers die zijn gediskwalificeerd of anderszins uitgevallen zijn.

H. Tijdregistratie
De Organisator stelt de finishtijd en de tussentijden (indien van toepassing) van de Deelnemer vast. Deze vaststelling is bindend. De tijdregistratie geschiedt door middel van de ag. De Organisator kan de tijden van de Deelnemer alleen dan registreren indien deze eentag op de juiste wijze draagt. De Deelnemer ontvangt een tag van de Organisator bij het startnummer.

I. Deadline/laatste loper

NN Marathon Rotterdam 5 uur en 30 minuten
1/4 Marathon Rotterdam 1 uur en 20 minuten
AD City Run Rotterdam 45 minuten


Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag.

J. Diskwalificatie/uit de wedstrijd halen

De Organisator is gerechtigd een Deelnemer te diskwalificeren en/of uit de wedstrijd te halen indien deze zich niet houdt aan dit wedstrijdreglement of zich onsportief of onbehoorlijk gedraagt of indien zulks op grond van medische overwegingen of in verband met een ordelijk verloop van het Evenement noodzakelijk wordt geacht.

K. Instructies wedstrijdleiding
Deelnemers dienen de instructies op te volgen van de Organisator, c.q. van personen die gelet op de door hen gedragen kleding of andere uiterlijke kenmerken, kennelijk tot de organisatie van de Organisator behoren. 

  • Het is de Deelnemer verboden om op een andere plaats dan een door de Organisator ingerichte verzorgingspost van iemand verzorging (drinken, eten, spons, enzovoort) aan te nemen.
  • De Wegenverkeerswet en de daarop gebaseerde wetgeving, zoals het reglement verkeersregels en verkeerstekens, blijven ook tijdens het Evenement op het gehele parcours van kracht.
  • Het zich laten begeleiden, onverschillig met welk doel en door wie dan ook, is op het parcours niet toegestaan, tenzij daartoe schriftelijke toestemming van de Organisator is verkregen.
  • Het meenemen van voorwerpen zoals (huis)dieren, kinderwagens, spandoeken enzovoort is niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan tijdens het Evenement expliciet politieke, levensbeschouwelijke of religieuze denkbeelden uit te dragen of uitlatingen te doen die als aanstootgevend, kwetsend of beledigend ervaren kunnen worden, op welke wijze dan ook.
  • Het is niet mogelijk bij de start kledingstukken af te geven. Deelnemers worden daarom geadviseerd in loopkleding naar het startgebied te komen. De Organisator aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren kledingstukken of andere eigendommen van Deelnemers. Dat geldt ook voor zaken die achtergelaten zijn in door de Organisator ter beschikking gestelde kleedaccommodatie. De Deelnemer wordt er op gewezen dat deze accommodatie niet door de Organisator bewaakt wordt.
  • Van de Deelnemer wordt verwacht dat hij geen schade toebrengt aan eigendommen van anderen en geen afval achterlaat.