Marathon Kerkdienst

De Marathon Kerkdienst is een kerkdienst, die aan de vooravond van de NN Marathon Rotterdam wordt gehouden en bedoeld voor zowel lopers als supporters van lopers. Geïnspireerd door vergelijkbare diensten in Berlijn, Londen en New York is deze dienst in 2006 ook naar Rotterdam gehaald.

De dienst is laagdrempelig, gratis toegankelijk en duurt ongeveer een uur. Er wordt gebeden en een aantal vlot in het gehoor liggende liederen worden gezongen. Een goede gospelgroep neemt het voortouw. De ‘preek’ is een bezinning op de grote loop van de volgende dag. Tijdens die bezinning wordt in de spiegel gekeken: zowel die van de Bijbel als die van de Marathon zelf.

Bij de uitgang is er een collecte. De opbrengst daarvan gaat naar het Jeugdsportfonds, het doel dat dit jaar door donaties van de deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam wordt ondersteund. Met een traditionele “Irish Blessing” worden de lopers daarna op pad gestuurd.

Na afloop is er gelegenheid ook iets te drinken: koffie, thee, of fris. Dé plek om elkaar verder te ontmoeten, verwachtingen en loopervaringen uit te wisselen. Voor een echt goede voorbereiding kan deze dienst natuurlijk niet worden gemist!

Datum

Zaterdag 8 april 2017

Tijd

19.00 – 20.00 uur; mogelijkheid tot napraten

Locatie

Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam

Voorgangers

Hubert Berbée en Guus Koelman

 Kerkdienst.jpg

NN AA Drink AD New Balance Sky Radio