Informatie Openbaar Vervoer

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Veel wegen zijn afgesloten en het zal erg druk zijn in de stad.

 

NS  NS

Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Blaak bevinden zich op loopafstand van de Marathon Sport Expo en de start- en finishlocatie. Deelnemers en bezoekers kunnen op zaterdag 8 en zondag 9 april voordelig met de trein naar Rotterdam Centraal reizen.

Koop hier je ‘NN Marathon Rotterdam Retour’: dit kaartje is 20% goedkoper dan een dagretour en dient vooraf te worden aangeschaft. Het NS Supporter van Bewegen team staat klaar op het station om iedereen te verwelkomen en aan te moedigen! 

 

 

RET  RET

Jouw favoriete loper volgen doe je met de metro. De route is zoveel mogelijk is afgestemd op de ondergrondse route van het RET metronetwerk in Rotterdam. Bekijk hier de parcourskaarten om jouw route uit te stippelen. In alle metro's is gratis WiFi beschikbaar. Zo kun je, ook ondergronds, jouw loper blijven volgen via de Live-Tracking in de evenementapp.

Reisplanner

Infographic

Bekijk hier een handige infographic om alles te weten over het meereizen met de RET.

Vervoerbewijs

  • Ben je al in het bezit van een OV-chipkaart? Bestel hier eenvoudig saldo of een RET dagkaart
  • Heb je nog geen OV-chipkaart, maar wil je er wel één aanschaffen, klik dan hier en bestel een persoonlijke OV-chipkaart. In combinatie met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo.
  • Bezoek je Rotterdam eenmalig? Koop dan een RET dagkaart op een wegwerpkaart op de Marathon Sport Expo of op één van de metrostations. 

 

P + R locaties

Een alternatief is om gebruik te maken van P+R locaties. Parkeer je auto gratis op de verschillende P+R locaties en reis vervolgens direct naar de start- en finishlocatie op de Coolsingel. Bekijk hier de P+R locaties.

 

Boot

De snelle veerdiensten van de Waterbus brengen je comfortabel en snel van en naar Rotterdam. De Waterbussen varen tussen Rotterdam en Dordrecht en in de Drechtsteden.

NN AA Drink AD New Balance Sky Radio